Реформа шкільного харчування передбачає сучасні підходи до організації шкільного харчування, формування нових харчових звичок, культури здорового харчування, впровадження у закладах освіти нових стандартів харчування. Діти неоднозначно сприймають суттєві зміни смакових якостей страв (малосолоні страви, безцукрові напої, застосування спецій, тощо); нові, незнайомі, незвичні страви. З метою опрацювання технології приготування страв нового меню,яке складається на основі збірника для харчування учнів Є.Клопотенка, аналітичної оцінки сприйняття дітьми незнайомих страв
28 жовтня на базі закладу загальної середньої освіти №25 відбувся семінар-практикум школи кулінарної майстерності для шеф-кухарів шкільних їдалень міста. Адміністрацією закладу була підготовлена мультимедійна презентація нових страв. Цікавий, змістовний, результативний захід: обмін досвідом щодо приготування страв в реальних умовах матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, особливості застосування спецій в дитячому харчуванні, позитивний практичний досвід приготування страв світової кухні.
Організація сучасного, здорового харчування, виховання культури споживання здорової їжі на користь здоров’ю і довголіттю - наша мета і наш обов’язок. Для нас важливо, щоб нас підтримали батьки, вчителі у вихованні корисних харчових звичок у дітей і культури споживання здорової їжі. |