Головна » 2019 » Лютий » 22 » ЗУСТРІЧ ВИХОВАНЦІВ НВК «ГАРМОНІЯ» З ПИСЬМЕННИКАМИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ
08:35
ЗУСТРІЧ ВИХОВАНЦІВ НВК «ГАРМОНІЯ» З ПИСЬМЕННИКАМИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

20 лютого, у переддень Міжнародного дня рідної мови, у рамках співпраці з ЦМБ ім. Т.Г. Шевченка, вихованці НВК «Гармонія»  зустрілися з письменниками Дніпропетровщини – Ольгою Рєпіною та Еліною Заржицькою.

Ольга Рєпіна -  журналіст, письменник, літературний та арт-критик, психолог,  член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, дослідник дитячої літератури. Має 75 наукових публікацій, у тому числі посібники та підручники з психології творчості, психології здоров’я, юридичної та кримінальної психології, автор книги ”Світло не в моєму вікні”, яка і була презентована 20 лютого педагогам та учням 8-9 класів НВК «Гармонія».

Повість  викликала шквал емоцій у присутніх, адже це правдива історія Данила, яка сталася в одному з реабілітаційних центрів для дітей  у Дніпрі, розповідь про дитину, яка нікому не потрібна, нікому не вірить, від якої відвернулися всі. А ще це розповідь про те, що добро врешті решт перемагає, адже попри те, що сам батько ставив на своєму синові хрест і був упевнений, що той повторить його шлях і замінить у в’язниці, педагоги зуміли достукатися до нього і знайти порозуміння. Книга дає змогу краще зрозуміти себе і оточуючих,  це чесна розмова автора з підлітком, яка дає поштовх по-іншому поглянути на свої проблеми й знайти їм гідне рішення.

Гадаємо, що зустріч письменниці з нашими читачами не промайне безслідно, не зітреться з їхньої пам’яті, а буде спонукати  до самовиховання та самовдосконалення. Адже її творчість невід’ємна від духовності й має неабиякий позитивний вплив на свідомість підлітків. Автор не тільки створює літературні образи і сюжети, а й дає певні характеристики сучасного суспільства, яке так чи інакше впливає на розвиток особистості дитини.

Хочеться відзначити, що книга «Світло не в моєму вікні» буде цікавою і корисною не лише підліткам, а й педагогам і батькам.

В той час, коли старші учні зустрічались з Ольгою Рєпіною, малеча, учні 2-5 класів, з задоволенням проводили дозвілля у бібліотеці разом із дитячою письменницею Еліною Заржицькою, яку вони вже добре знають і люблять, бо зустрічаються з нею не вперше і їм до вподоби герої, яких вона створює на сторінках своїх книжок, а також мультфільми, намальовані та озвучені самими маленькими читачами. Учні 7-го класу НВК «Гармонія» теж цього року допомагали ілюструвати книгу Еліни Заржицької. Дівчата створювали ілюстрації для оповідань з безпеки життєдіяльності.

Сама ж пані Еліна – це справжнє свято, яке вона може створити для дітлахів буквально з нічого. Це і театральне дійство і пантоміма - і враз всі читайлики стають  метеликами, жабками, вужиками, лисичками чи ще якимись героями. І от уже звичайний бібліотечний простір перетворюється на казковий, і всім стає так добре і весело, що час збігає швидко і непомітно, а розлучатися з улюбленою письменницею зовсім не хочеться. А, навпаки, хочеться і нових книжок, і нових цікавих пригод, і нових легенд про відважних козаків, звитяжних січовиків, тож вихованці НВК «Гармонія» з нетерпінням чекатимуть на нові  зустрічі та нові літературні твори своїх гостей.

Переглядів: 341 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar