Головна » 2020 » Липень » 14 » ЗАТВЕРДЖЕНО КОНЦЕПЦІЮ ОСВІТИ ДІТЕЙ РАННЬОГО ТА ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
08:47
ЗАТВЕРДЖЕНО КОНЦЕПЦІЮ ОСВІТИ ДІТЕЙ РАННЬОГО ТА ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

Після громадського обговорення Національною академією педагогічних наук України, Підкомітетом з питань раннього розвитку та дошкільної освіти комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

У концепції окреслено напрями діяльності різних соціальних інститутів, відповідальних за освіту дітей раннього та дошкільного віку відповідно до сучасних викликів та проблем дошкільної освіти; визначено суб’єктів системи дошкільної освіти, місію і візію освіти дітей раннього і дошкільного віку. Наголошено на необхідності: розвитку мережі закладів дошкільної освіти державної та приватної форм власності; стимулювання батьківського партнерства; забезпечення якості дошкільної освіти, визначення критеріїв моніторингу якості дошкільної освіти; підвищення соціального статусу педагогічних працівників закладів дошкільної освіти; розвитку професійної компетентності педагогічних працівників, як умови якісної дошкільної освіти; наукового забезпечення освіти дітей раннього та дошкільного віку. Схарактеризовано ризики, пов’язані з реалізацією концепції.

Відділом освіти департаменту з гуманітарних питань міської ради (Т.Онищенко) та місцевим осередком ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» (Ю.Попова) було організовано громадське обговорення проекту Концепції, узагальнені та направлені пропозиції. Сподіваємося, що документ сприятиме системним змінам в освіті дітей раннього та дошкільного віку, управлінні системою дошкільної освіти на різних її рівнях задля формування стратегічного ресурсу країни – якісного людського капіталу. Ухвалення такого важливого концептуального документу сприятиме створенню загального соціопростору солідарної відповідальності батьків, педагогів та державних службовців за якість освіти дітей раннього та дошкільного віку.

З документом можна познайомитися за посиланням.

https://drive.google.com/file/d/12ta1d3vfwTtFhITpMTCJ-NO3SISU47Gd/view?fbclid=IwAR3_PbI_jIc3hRa9XQKtxCLkQm32n4s-tUumd8eZ9jlz-BRtZFqOi_IRuwY

Переглядів: 1061 | Додав: pula | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar