Головна » 2023 » Березень » 5 » ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ» - НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНОГО СЕМІНАРУ ДЛЯ НОВОПРИЗНАЧЕНИХ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
17:05
ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ» - НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНОГО СЕМІНАРУ ДЛЯ НОВОПРИЗНАЧЕНИХ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

01-02 березня 2023 року у департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради було проведено засідання «круглого столу» - навчально-практичного семінару для новопризначених керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти з питань розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР (англ.)

Безпечність харчових продуктів є важливим питанням, нерозривно пов’язаним зі здоров’ям суспільства у всіх країнах світу. За даними Всесвітньої організації здоров’я (ФАО, ВООЗ) захворювання, що асоціюються з харчовими продуктами, являють собою надзвичайно складну для вирішення проблему з огляду на суттєву шкоду для здоров’я людей та значні економічні збитки. Більше однієї третини населення розвинутих країн потерпають від харчових захворювань кожного року .

З метою забезпечення дітей якісним безпечним харчуванням, на харчоблоках освітніх закладів впроваджена Система управління безпечністю харчових продуктів- це система   науково обґрунтованого аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю у критичних точок, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції на харчоблоках закладів освіти міста.

Для підтримки ефективної роботи Системи необхідно забезпечити належний рівень матеріально-технічної бази харчоблоків, високий рівень обізнаності керівників закладів освіти щодо практичного впровадження Системи і у підсумку - забезпечити дітей освітніх закладів сучасним, здоровим, безпечним харчуванням. В ході засідання «круглого столу» новопризначені керівники отримали  інформацію щодо наукового та технічного обґрунтування впровадження  системи ХАССП,  практичні рекомендації її впровадження в роботі харчоблоків освітніх закладів, які базуються на належних практиках виробництва та гігієни.

Переглядів: 74 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar