Головна » 2021 » Листопад » 24 » ВСЕУКРАЇНСЬКА ТУРИСТСЬКО-КРАЄЗНАВЧА ЕКСПЕДИЦІЯ З АКТИВНИМ СПОСОБОМ ПЕРЕСУВАННЯ «МІЙ РІДНИЙ КРАЙ»
13:52
ВСЕУКРАЇНСЬКА ТУРИСТСЬКО-КРАЄЗНАВЧА ЕКСПЕДИЦІЯ З АКТИВНИМ СПОСОБОМ ПЕРЕСУВАННЯ «МІЙ РІДНИЙ КРАЙ»

Закінчився міський етап Всеукраїнської туристсько-краєзнавчої експедиції з активним способом пересування «Мій рідний край», в якій взяли участь здобувачі освіти Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Горицвіт» під керівництвом педагогів ЦТКЕУМ «Горицвіт» Котова Д. О. та Проненко Л. С.

Робота в межах експедиції з історичного краєзнавства була організована протягом 2020-2021 н. р.. Вихованці досліджували період козацької доби та їх увагу привернули  козацькі села на Дніпропетровщині: Сорочино, Гречино, Проточі, Галушківка. Тому було розроблено маршрут з відвідуванням цих населених пунктів та організований водний похід  ІІ ступеня складності по річці Оріль(12 – 15 червня 2021 року). З води, навіть, звичні ландшафти виглядають зовсім по-іншому. Це зовсім інший світ звуків, кольорів і запахів. Це зовсім інший хід часу. Це зовсім інший формат спілкування. Абсолютно інші емоції і враження.

Незабутнє враження учасники експедиції отримали під час екскурсії по хутору Галушківка, який був заснований запорожськими козаками в кінці 17 ст. і входив до складу Протовчанської паланки Війська Запоріжського.

Хутір «Галушківка» єдиний етнографічний комплекс, який складається з трьох садиб ХІХ століття (музей, будинок художника та майстерня), а також козацьких укріплень з характерними атрибутами – куренями, вежами, огорожею, бойовими знаряддями. У музеї Хреста зібрана унікальна колекція хрестів із 17 областей України, які були створені майстрами різних епох, починаючи з часів Русі - України  і закінчуючи роботами сучасних умільців. Музей сільського побуту на хуторі «Галушківка»  зразок козацького житла XVIII століття, де можна побачити автентичні меблі, старовинні предмети побуту, колекцію козацької зброї.

В таких експедиціях діти і дорослі разом навчаються  вирішувати життєві ситуації, долати побутові незручності, взаємодіяти з колективом, спілкуватися.

Після завершення походу, експедиція не закінчилася, а перейшла в інше русло: був складений звіт, зроблені висновки, з яким були ознайомлені керівники гуртків та їх вихованці.

У листопаді 2021 року оформлені матеріали були подані на обласний етап Всеукраїнського конкурсу на кращій звіт про туристсько-краєзнавча експедицію з активним способом пересування «Мій рідний край».

Наступного разу запрошуємо і вас взяти участь у цій надзвичайно цікавій експедиції, яка буде існувати ще не один рік.

Переглядів: 189 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar