Головна » 2024 » Травень » 6 » «VIVA!НАЙРОЗУМНІШІ-2024»
08:02
«VIVA!НАЙРОЗУМНІШІ-2024»

Попри складні часи в Україні освітня галузь міста відзначає перемоги своїх учнів. Традиційно в останні місяці навчального року ми проводимо міську церемонію з відзначення кращих учнів за підсумками інтелектуальних змагань. 

25 квітня 2024 року відбулася ювілейна п’ята церемонія нагородження переможців за підсумками 2023-2024 навчального року «VIVA!Найрозумніші-2024».

Кам’янський міський голови Андрій Білоусов, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Чернишов, директор департаменту освіти міської ради Наталія Рева привітали учнів та вчителів, вручили їм грамоти та подарунки.

Традиція нагородження переможців інтелектуальних змагань була започаткована у 2018 році, але два роки церемонія не проводилася: у 2020 через пандемію, а у 2022 на заваді став початок війни в Україні.

За сім років від запровадження міського свята заохочення інтелектуально обдарованих учнів –  проведено 5 церемоній, відзначено найвищими нагородами – грамотами, подяками, цінними подарунками –  8 закладів, 355 учнів та 127 вчителів.

Цього року на міському рівні  Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів взяли участь 969 учасників, з них 311 стали переможцями. На обласному рівні здобувачі освіти міста отримали 64 призових місця. На всеукраїнському етапі двоє здобувачів освіти отримали призові місця: Крупій Федор (Науковий ліцей імені Анатолія Лигуна) – ІІІ місце з хімії; Чепурко Юлія (Ліцей №20) – ІІІ місце з  правознавства.

На міському рівні конкурсу-захисту робіт Малої академії наук України взяли участь 227 учасників, з них 135 стали переможцями. Призерів обласного рівня – 67.  17 робіт із 4 закладів освіти міста (ліцеїв №11, 16, 39, Наукового ліцею імені Анатолія Лигуна) подано для участі у всеукраїнському етапі конкурсу-захисту робіт МАН України.

107 учнів з ліцею інформаційних технологій, наукового ліцею імені Анатолія Лигуна, закладів освіти №1, 3, 7, 9, 11, 13, 15, 16, 20, 22, 24, 26, 29, 30, 31, 39, 40, 44 отримали нагороди та цінні подарунки на церемонії «VIVA!Найрозумніші-2024»: по  25 учнів  у номінаціях «Золотий промінь науки» та «Срібний промінь науки», 57 – у номінації «Бронзовий промінь науки».

Також на святі відзначили педагогічні колективи, які із року в рік є активними учасниками інтелектуальних змагань і цього року створили належні умови для результативної роботи з обдарованою молоддю.

Золотим дипломантом в номінації «Лідер освіти з розвитку інтелектуальної обдарованості учнів» уже вп’яте став Науковий ліцей імені Анатолія Лигуна (директор Яна Жучек). Педагоги закладу підготували 59 призерів інтелектуальних конкурсів. Цьогорічний результат найвищий у досягненні наукового ліцею за п’ять років церемонії. Заклад отримав відзнаку та цінний подарунок (телевізор), а також сертифікат на оздоровлення обдарованих учнів на 430 тисяч гривень.

Почесне друге місце і срібний диплом в цій номінації  отримав  колектив Ліцею №11 (директор Тетяна Земляна). Педагоги закладу підготували 15 призерів і також перевершили свої попередні досягнення. Заклад нагороджено цінним подарунком (телевізор) та сертифікатом на оздоровлення обдарованих учнів на 170 тисяч гривень.   

Бронзову нагороду отримав Ліцей інформаційних технологій (директор Ірина Комарова). Колектив закладу відзначився 10 призовими місцями і повторив свій найкращий результат 2018 року. Заклад отримав цінний подарунок (телевізор) та сертифікат  на оздоровлення обдарованих учнів на 85 тисяч гривень.  

Спеціальну нагороду, диплом за створення освітнього середовища, сприятливого для розвитку інтелектуальної обдарованості учнів отримав Ліцей №39 (директор  Сніжана Занєгіна). Також колективу вручено цінний подарунок – роутер та сертифікат на оздоровлення обдарованих учнів на 85 тисяч гривень.

Минулого року до категорії заклади-лідери було додано ще одну позицію – це «Кращий заклад-партнер з розвитку інтелектуальної обдарованості». Як і в 2023 року її посідає Дитячий екологічний центр (директор Лариса Долина) –  8 призових місць.

Дипломами та цінними подарунками за результативну підготовку учнів до участі в обласному етапі конкурсу-захисту МАН та у Всеукраїнських учнівських олімпіадах нагороджено вчителів Наукового ліцею імені Анатолія Лигуна, закладів освіти №3, 11, 16, 20, 26, 39, 44, Дитячого екологічного центру.

До організації та проведення свята долучилися колектив Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, у якому й відбулася церемонія нагородження, а також  колективи ліцеїв №11, 15, 16, 39, 40.  

Віримо, що наступний рік неодмінно принесе вражаючі перемоги, яскраві і незабутні досягнення, а спільнота учнів-інтелектуалів міста розшириться новими іменами. 

Щиро бажаємо особистісного росту і впевненості  учням-випускникам і учням, які отримали перші здобутки на шляху інтелектуального зростання, впевнено йти назустріч своїм мріям, з кожним днем домагаючись нових звершень! 

 

Переглядів: 25 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar