Головна » 2024 » Січень » 25 » ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ЗАГИБЛОМУ ВИПУСКНИКУ ЛІЦЕЮ №16
13:52
ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ЗАГИБЛОМУ ВИПУСКНИКУ ЛІЦЕЮ №16

Час, немов перевіряючи на міцність, піддає нас новим і новим випробуванням. Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває величного сенсу. Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. З нагоди Дня Соборності України у Ліцеї №16 з'явилась меморіальна дошка, яка увіковічить пам'ять випускника колегіуму №16 Охотського Матвія.

«У цьому закладі навчався МАТВІЙ ОХОТСЬКИЙ. Позивний «МИСЛИВЕЦЬ». Командир бойової машини, командир відділення, виконувач обов’язків командира 1-ї штурмової групи 2-го механізованого взводу у складі 93 ОМБр «Холодний яр». Загинув 29 вересня 2023р. під час виконання бойового завдання під с. Кліщіївка Донецької області». Такими словами розпочався мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь випускника Ліцею. На заході були присутні Наталія Рева, директор департаменту освіти міської ради, Рита Бабенко, начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти, Олександр Самойлович, керівник громадської організації «Родини загиблих героїв м.Кам’янське», рідні та близькі, однокласники, побратими Героя, педагоги та здобувачі освіти Ліцею № 16.

Матвій закінчив колегіум у 2022 році. Він, як і всі його однокласники мріяв і будував плани на майбутнє, готувався складати ЗНО, але війна увірвалась у наше життя, змінила мрії, зруйнувала плани, розлучила родини та друзів. У 18 років Матвій зробив свій вибір - він пішов захищати Україну. Такий він залишиться у нашій памʼяті. Назавжди 18-річний.

Важко повірити …неможливо усвідомити …

Низький уклін і тричі «СЛАВА!»

Герої наші - захисники!

Переглядів: 51 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar