Головна » 2021 » Жовтень » 13 » ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ УЧАСНИКУ АТО
15:00
ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ УЧАСНИКУ АТО

13 жовтня 2021 року в рамках відзначення  Дня захисників і захисниць України в комунальному закладі «НВК № 3» КМР відбувся мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки Ворошило Євгенію Івановичу, випускнику цієї школи, учаснику АТО, який загинув 30 серпня 2016 від кулі снайпера, захищаючи територіальну цілісність України. У 2016 році Євген пішов добровольцем на війну. З перших днів війни воював у складі батальйону організації українських націоналістів, був командиром взводу, кулеметником та гранатометником. Згодом перейшов до Добровольчого Українського корпусу. Воював у Авдіївський промисловій зоні. Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, воїн нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, відзнакою «Бойовий Хрест Корпусу».

 Мітинг-реквієм проведено за участі керівництва міста, представників департаменту з гуманітарних питань міської ради, громадської організації «Патріот- 2015», родичів загиблих воїнів, бойових побратимів, учасників бойових дій в зоні АТО/ООС, учнівської молоді,  небайдужої громадськості.

До мами та всіх присутніх загиблого Героя зі  словами подяки за сина та справжнього воїна звернулися секретар міської ради Наталія Ктітарова та наголосили, що героїзм Євгенія вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність. Учнівська молодь НВК № 3 підготувала зворушливу музично-хореографічну композицію про навчальні роки та бойовий шлях Євгена.

Пам’ять героя вшанували  хвилиною мовчання та поклали  квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Місто Кам`янське завжди пам’ятатиме свого земляка, який віддав своє життя, захищаючи незалежність і  цілісність України.

Сьогодні багато земляків бере участь  у  неоголошеній війні  на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя  воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини. Життя Євгенія Ворошила завжди буде прикладом для учнів не тільки НВК № 3, бо вдивляючись в обличчя загиблого Героя, усвідомлюємо, що Україна втратила одного з найсміливіших, найдостойніших синів.

Переглядів: 183 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar