Головна » 2020 » Жовтень » 19 » ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ
10:56
ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ

15 жовтня відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради було проведено майстер-клас для соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти "Нетворкінг як принцип успішної комунікації соціального педагога" у форматі відеоконференції. Для професійного спілкування використано платформу Zoom. Майстер-клас представлено соціальним педагогом КЗ  "Середня загальноосвітня школа № 25" (директор Бесєдіна І.Є.) Алтуніною Л.В. До участі у роботі були залучені заступник директора, начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Коваленко Вікторія, інспектор з ювенальної превенції Кам'янського міського відділу поліції Наливайченко Анастасія.

Розглянуто питання:

  • забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають в складних

життєвих обставинах;

  • сучасні підходи та ефективні методі дій фахівців соціальної служби у

сфері захисту дітей і сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

  • патронатна сім'я – новітня форма виховання;
  • як повинен діяти соціальний педагог під час опитування здобувача освіти представниками ювенальної превенції, чи правомірно надавати особисті дані батьків дитини.

Декларацією прав дитини проголошено, що дитина для повного і гармонійного розвитку її особи потребує любові і розуміння, повинна зростати під опікою і відповідальністю своїх батьків.

Алтуніна Л.В., акцентувала увагу на нормативно-правовій базі щодо соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, навела приклади двох сімей щодо механізму взаємодії органів місцевого самоврядування, закладів освіти; запропонувала  методику контактної взаємодії, у процесі якої закономірно розвиваються позитивні відносини між педагогами та батьками.

Коваленко В.В. проінформувала про заходи з виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, про надання їм послуги  у межах повноважень, визначених законодавством. Також звернула увагу, що  на теперішній час в нашому місті не створено жодної  патронатної сім'ї.

Наливайченко А.А., наголосила, що опитування дітей дійсно може бути проведено в закладі освіти з дозволу батьків дитини, якщо батьки не можуть з'явитися до інспектора з ювенальної превенції.  

Соціальні педагоги отримали відповіді  на запитання, які  виникають в процесі роботи.

Звертаючись до учасників відеоконференції Світлана Чобанян, методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, наголосила, що нетворкінг – це обмін ідеями, встановлення зв'язків, відкритість, тому непогано було б цю навичку розвинути кожному соціальному педагогу.

Переглядів: 176 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar