Головна » 2019 » Червень » 6 » «ВЕСЕЛКОВА КРАЇНА -2019»
08:20
«ВЕСЕЛКОВА КРАЇНА -2019»

Табори при школах – найдоступніший і найдешевший варіант відпочинку учнів. А ще це можливість цікаво провести літній час, не виїжджаючи з рідного міста. Організація літнього відпочинку дітей є складовою частиною безперервного та послідовного процесу виховання. Пришкільний табір « Веселкова країна» з денним перебуванням дітей" влітку 2019 року на базі НВК –академічного ліцею № 15 (директор Ніколаєнко Л.П.). створив чудові умови для педагогічно обґрунтованого, змістовного та цікавого дозвілля дітей, дав можливість їм творчо розвиватися, духовно та інтелектуально збагачуватися, розширювати світогляд. Начальник табору Зайцева Зоя Валентинівна і старший вихователь Прийомченко Ольга Миколаївна особливу увагу приділяють охороні життя та здоров’ю дітей, військово-патріотичному вихованню, організації змістовного відпочинку, безпечних умов дозвілля. Вони скоординували роботу 4 загонів (80 вихованців) для більш повного охоплення оздоровленням та відпочинком дітей шкільного віку, в першу чергу дітей соціально незахищених категорій – 22 вихованця.

Дитина - це перш за все творча особистість, яка потребує постійної реалізації своїх надій, мрій, сподівань. Робота в таборі спланована з урахуванням потреб дітей у самореалізації: дати можливість цікаво, весело та з користю для здоров'я провести час, позбавити вихованців нудьги та відкрити в собі нові таланти. Кожний загін має девіз, пісню та свою власну речівку, стіннівку. Діти разом з вихователями : Чуприна М.І., Логачова О.О., Якименко О.В, Кучеренко Т.В., Федоренко Л.А., Чехута О.П., Ралло Т.О., Прийма О.В., Дерев’янко И.В., Лобода Н.М.  з великим бажанням працюють над іміджем свого загону. Педагоги, переломлюючи впливи різноманітного соціального середовища, приводять їх у відповідність до індивідуальних особливостей, характерних для нашого табору в цілому і кожного окремого школяра, делікатно і безпосередньо коригують особистісне формування вихованців. Ця робота сприяє мобілізації та згуртуванню, усвідомленню, що ви - члени однієї команди. Для роботи табору виділено класні кімнати для загонів, аудиторії для проведення гурткової роботи, басейн, актова зала, комп'ютерний класс, спортивна площадка. Кожного дня, відповідно до графіків роботи, діти мають змогу розвивати свої здібності, пізнавати нове на заняттях у творчих майстернях. Усі вихованці охоплені гуртковою роботою спортивного та творчого напрямків.

Для змістовного дозвілля дітей працюють гуртки: «Інфознайки» Курзанцев В.В., Корнієнко Я.В.,«Плавання» Савченко М.М., Коваленко Л.М., Гладушка Т.В, хореографічна студія «Грація» Козятник З.А., «Паперопластика» Чехута О.П., «Театральна майстерність» Богасевич Є.В., «Фітодизайн» Толстоброва С.К.,«До-мі-соль-ка» Машошина С.В. Є в таборі і мовний загін «English time» Буряк Т.В., який допомагає дітям розкрити свої таланти та отримати досвід спілкування іноземною мовою. Головне в роботі мовного загону - не втомлювати дітей додатковими уроками, а в ігровій формі підвищити їх знання з англійської мови. Розвивати дитячу ініціативу, самодіяльность, колективну творчу справу допомагають учні –8-А класу –вожаті: Ліза, Ангеліна, Катерина, Мілана.У таборі функціонує «Центр творчості», де кожен може знайти справу до душі, мудру пораду, підтримку та розуміння. Щодня проводяться музична весела зарядка у формі «флеш-мобу», різноманітні спортивні змагання, естафети, спортивно-туристичні ігри. Діти кожного дня із задоволенням разом з Машошиною Світланою Володимирівною вчать пісні на літню тематику і демонструють свою творчість під час заходів. Вихованці табору з нетерпінням чекають кожен новий день, оскільки для них передбачено екскурсії до кінотеатру «Мир», День патріота, День чомусиків та розумників,  День волонтера, День моди, День театру та казки, День здоров’я, День спорту та ігор Харчування у «Веселковій країні» - відмінне . Ось до їдальні заходять гамірливі діти, вмивають руки, витирають рушником і зручно вмощуються за столами. З нетерпінням чекають обіду. Затишну атмосферу створюють в їдальні працівники: Уманська Р.І., Залізна Л.М., Радченко І.М., Шаповал В.І., Іванова Т.М.

Сьогодні  діти з великим апетитом скуштували люля–кебаб,  чекають мінестроне. Робітники їдальні урізноманітнюють раціон, враховуючи пропозиції і побажання дітей та батьків. Здорова нація – здорові діти. Слідуючи цьому висловлюванню, вихователі табору разом із медичною сестрою Шендрик Ю.С. проводять профілактичну роботу, огляд дітей , спостереження за станом їх здоров’я, контроль за дотриманням режиму дня. У таборі відбуваються День здоров′я, День здорового харчування, а у загонах проведені медичні бесіди: «Особиста гігієна і правила її дотримання», «Харчові отруєння та їх профілактика», «Чисті руки – запорука здоров′я», «Увага! Лісові ягоди і гриби!». Належну допомогу в інформаційно-методичному забезпеченні, організації виховного процесу надає шкільна бібліотека.

Гра - це королева дитинства, адже без неї дітям жити невесело і нецікаво, тому Зайцева Зоя Валентинівна і Прийомченко Ольга Миколаївна намагаються включати в роботу більше ігрових моментів, щоб викликати в учнів прагнення фантазувати, відкривати для себе новий світ, щось незвичайне і прекрасне. В таборі використовуються різні форми ігрової діяльності: народні ігри, ігри-конкурси, квест, вікторини, ігри на місцевості, дні ігор та сюрпризів. Все це висвітлюється на спеціальному стенді, тому і діти та їхні батьки мають змогу щоденно знайомитися з путівкою дня, фоторепортажами подій у таборі. Літо – це маленьке життя! І наше завдання наповнити цю формулу радістю спілкування у змаганнях, конкурсах, іграх, зробити все від нас залежне, щоб наші вихованці повернулися в школу креативно розвиненими, більш здоровими, повними сил і позитивної енергії!

Переглядів: 334 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar