Головна » 2021 » Січень » 13 » ВЕБІНАР ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗДО «ОНОВЛЕНА РЕДАКЦІЯ БКДО (2020 Р.): ЗМІСТ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВІДПОВІДНО ДО МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІ
09:09
ВЕБІНАР ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗДО «ОНОВЛЕНА РЕДАКЦІЯ БКДО (2020 Р.): ЗМІСТ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВІДПОВІДНО ДО МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІ

12 січня згідно з планом роботи департаменту з гуманітарних питань та за сприяння місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» обговорено Базовий компонент дошкільної освіти: зміст та забезпечення якості відповідно до міжнародних стандартів» .

Спікер - Байєр Ольга Миколаївна, к.психол.н., доцент – член робочої групи. Учасники – 139 педагогів міст Кам’янське, Новомосковськ, Синельникове, переглядали вебінар та спілкувалися онлайн не тільки індивідуально, а й колективами.

В представленій презентації учасники заходу ознайомилися з Базовим компонентом дошкільної освіти – як Державним стандартом, що визначає вимоги до обов’язкових компетентностей та результатів освіти дитини дошкільного віку, а також умови, за яких вони можуть бути досягнуті відповідно до міжнародних стандартів якості освіти. Стандарт ґрунтується на таких ціннісних орієнтирах:

- повага до особистості дитини, її потреб та можливостей, індивідуального досвіду;

- зміцнення й збереження фізичного та психічного здоров’я дитини та її емоційний розвиток;

- цінність гри як провідного виду діяльності дитини дошкільного віку та активного пізнавального інтересу;

- визнання розвивального потенціалу безпечного та інклюзивного освітнього середовища;

- цінність родинного виховання та родинного благополуччя для розвитку дитини.

Новий Стандарт орієнтований на запит українського суспільства щодо якісного дошкілля. Мета оновлення документа – не лише приведення українського дошкілля до міжнародних стандартів якості, але й забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою. Оновлений Стандарт створює умови для цілісного розвитку дитини, її фізичних, інтелектуальних і творчих здібностей шляхом виховання, навчання, соціалізації та формування необхідних життєвих навичок.

Переглядів: 295 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar