Головна » 2019 » Травень » 21 » УЧАСТЬ ЗЗСО№ 44 В ОБЛАСНОМУ ТЕМАТИЧНО-ЕКСКУРСІЙНОМУ ПРОЕКТІ «ШЛЯХАМИ ГЕРОЇВ»
15:22
УЧАСТЬ ЗЗСО№ 44 В ОБЛАСНОМУ ТЕМАТИЧНО-ЕКСКУРСІЙНОМУ ПРОЕКТІ «ШЛЯХАМИ ГЕРОЇВ»

16 травня 2019 року учні 10А та 10Б класів  КЗ « СЗШ№44» взяли участь в обласному  тематично - екскурсійному проекті «Шляхами героїв». Під час екскурсії  учні відвідали смт. Черкаське, Новомосковського району,  де розташована  93 окрема механізована  бригади Збройних  Сил України. Нашими екскурсоводами були військовослужбовці та волонтери. Ми познайомилися з  побутом  та навчанням військовослужбовців. Вони із задоволенням  показали  учням зброю, техніку, казарми та продемонстрували тренажери, на яких вони готуються до виконання службових  завдань.

Також учні побували  в першому в Україні Музеї «Громадянський подвиг Дніпропетровщини у подіях АТО». Понівечена військова техніка, машина швидкої допомоги, у яку влучив ворожий  снаряд,лист з обшивки Донецького аеропорту, зрешечений ворожими кулями та уламками снарядів - все це ми побачили в експозиції музею під відкритим небом, саме  експонати наглядно розповідають про подвиг героїв у боротьбі за незалежність нашої держави.  Особливо вразив пам’ятник, де маленька дівчинка простягає яблуко на долоньках солдату як подяка за врятоване життя! Улюблені речі військових, фотографії, ордени, листування із родичами - все це ми побачили в самому музеї. У мультимедійній залі Музею  учні переглянули  документальний фільм про війну на Сході України, який  дуже їх вразив.

Багато побачили і пережили діти за час екскурсії. Враження і гордість за своїх героїв-земляків запам’ятаються учням надовго. Такий проект важливий та необхідний нашій молоді.

            

Переглядів: 245 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar