Головна » 2021 » Травень » 21 » У КАМ’ЯНСЬКОМУ ВІДБУЛАСЯ ІІІ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ «VIVA! НАЙРОЗУМНІШІ 2021»
11:32
У КАМ’ЯНСЬКОМУ ВІДБУЛАСЯ ІІІ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ «VIVA! НАЙРОЗУМНІШІ 2021»

20.05.2021 на Новій сцені академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки відбулася урочиста церемонія нагородження переможців інтелектуальних змагань за підсумками 2020-2021 року. Традиційно на церемонії VIVA відзначають переможців олімпіад з базових дисциплін та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, але цього року через пандемію відбувся тільки  міський етап шкільних олімпіад, тож увага була зосереджена на результатах участі в МАН.

А результати були вагомими: у першому етапі конкурсу взяли участь 144 учні з 24 шкіл, з них переможцями стали 65, в обласному етапі змагалися 33 учні, призові місця здобули 8, 7 з них представляли Кам’янське на всеукраїнському рівні. Найвідповідальніший ІІІ всеукраїнський етап приніс омріяне призове місце 5 учасникам : І місце посів учень 11 класу технічного ліцею Андрушко Нікіта в секції «Математичне моделювання», ІІ місце - учень 11 класу технічного ліцею Писаревський Захар у секції «Прикладна математика»  та  учень гімназії №11 Рева Ярослав у  секції «Українська мова», ІІІ місце - учениця 11 класу гімназії №39 Олійник Ольга в секції «Французька мова» та  учениця 11 класу СЗШ№30 Губа Олександра в секції «Етнологія».

Тож у двох номінаціях церемонії «VIVA! Найрозумніші 2021» було відзначено учнів, що посіли призові місця в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт на обласному та всеукраїнському етапах. Таких інтелектуально обдарованих учнів цього року було 39, чотирнадцять з них в номінації  «Гордість міста» отримали від міського голови Андрія Білоусова Подяку та цінні подарунки (бездротові навушники). Двадцять п’ять в номінації «Золотий промінь науки» отримали подяку департаменту з гуманітарних питань та цінні подарунки (портативну музичну колонку), які їм вручила директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Онищенко.           

На церемонії традиційно відзначили педагогів, які підготували переможців МАН. В номінації «Педагогічний тріумф» міський голова вручив одинадцятьом педагогам подяку та смарт-годинники, а Тетяна Онищенко в номінації «Педагогічний злет» нагородила сімнадцятьох учителів подякою департаменту та цінним подарунком - універсальною мобільною батареєю (повербанк).

Як і попередні роки не обійшли увагою заклади, що активно сприяють розвитку інтелектуальної обдарованості учнів. У номінації «Лідер з розвитку та підтримки інтелектуальної обдарованості учнів 2021» було відзначено ті школи, які залучають своїх учнів не лише до олімпіад та МАН, а вишукують для них все нові і нові інтелектуальні випробування і отримують хороші результати в цих змаганнях: технічний ліцей імені Анатолія Лигуна, гімназію №11, СЗШ№30. Крім символічних відзнак, керівники закладів-лідерів отримали від міського голови сертифікати на п’ять путівок для оздоровлення  кращих учнів від закладу у позаміських таборах влітку цього року.

Новацією цьогорічної церемонії «VIVA! Найрозумніші 2021» стала номінація «Найактивніший учасник інтелектуальних конкурсів», в якій до нагороди була представлена учениця 9 класу 12 гімназії Ярова Евеліна. Дівчина здобула призові місця у п’яти солідних конкурсах, тож, як пояснила зі сцени Тетяна Яківна, організатори конкурсу не змогли обійти увагою таку допитливу та завзяту дитину. А нагородою для Евеліни було отримання сертифікату на оздоровлення в позаміському таборі на березі моря.

Крім відзнак та цінних подарунків учасники заходу отримали чудове привітання від вихованців Центру позашкільної роботи та дитячої творчості. Найкращі колективи ЦПР та ДТ («Зоряний дощ», «Стиль життя», «Імпульс») прийшли підтримати інтелектуально обдаровану молодь, від чого свято набуло яскравих барв та незабутніх вражень. Захоплююче видовище для учасників заходу підготували учні технічного ліцею. Разом з педагогом Маргаритою Ненашевою вони в театралізованій мініатюрі розповіли про розвиток науки. На завершення свята організатори подякували за допомогу в організації заходу педагогічним колективам гімназії №11 та 39, Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, а також керівництву та працівникам академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки, без яких не відбулося б церемонії.

Переглядів: 272 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar