Головна » 2023 » Квітень » 14 » У КАМ'ЯНСЬКОМУ ПРОЙШОВ ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ЗІ STEM-ОСВІТИ
07:35
У КАМ'ЯНСЬКОМУ ПРОЙШОВ ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ЗІ STEM-ОСВІТИ

Однією зі складових модернізації сучасної освіти є запровадження STEM-освіти, яка сприяє розвитку дослідницької компетентності учнів, їх критичному мисленню, креативності, підвищує мотивацію учнів до постійного набуття нових знань та створює можливість наблизити навчання до життя. Саме тому освітяни Кам’янського, яким притаманні новаторство, ініціативність та нестандартний підхід до вирішення педагогічних завдань, активно впроваджують у навчальний процес принципи STEM-освіти. 11 закладів загальної середньої освіти навіть долучилися до обласного експериментального проєкту «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення STEM-освіти в умовах реформування освітньої галузі».

12 квітня 2023 року для учасників зазначеного експериментального проєкту на базі Ліцею інформаційних технологій (директор Ірина Комарова) відбувся обласний науково-практичний семінар «STEM-освіта в сучасних умовах: ідеї та можливості для реалізації». Метою та завданням семінару було визначено висвітлення актуальних питань щодо впровадження STEM-технологій в освітній процес, ознайомлення з інноваційними технологіями STEM-навчання, обмін думками та розширення професійного спілкування педагогів освітніх закладів області.

До участі у семінарі долучилися не лише керівники експериментальних закладів Кам’янського, а й інших освітніх закладів області, а також координатори науково-дослідної роботи на чолі з Оксаною Бутурліною, завідувачем кафедри управління інформаційно-освітніми проєктами Дніпровської академії неперервної освіти.

Директор департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева привітала учасників семінару та розпочала його роботу з питання впровадження STEM-освіти в закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста. Представники ЗЗСО №№11, 15, 16, Наукового ліцею, Ліцею інформаційних технологій, Станції юних техніків, ЗДО №35 «Попелюшка» презентували власний досвід роботи за STEM-напрямом. У ролі експертів, які ділилися цікавими практиками, на семінарі виступили: Оксана Бутурліна (завідувач кафедри управління інформаційно-освітніми проєктами ДАНО), Оксана Артем’єва (учитель КЗО «Спеціалізована школа №67 еколого-економічного профілю» ДМР), Ганна Новікова (заступник директора з навчально-виховної роботи Криворізької гімназії №51), Олександр Луценко (директор Міської станції юних техніків м. Дніпро).

За підсумками семінару його учасники спробували створити модель інноваційного середовища сучасного SТЕМ-закладу, визначити його візію і місію. А наступним кроком стане реалізація створеної SТЕМ-концепції у стінах власних закладів.

Переглядів: 103 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar