Головна » 2019 » Лютий » 21 » ТРЕНІНГИ З ВИЯВЛЕННЯ ФАКТІВ НАСИЛЬСТВА
09:51
ТРЕНІНГИ З ВИЯВЛЕННЯ ФАКТІВ НАСИЛЬСТВА

З 18 по 20 січня 2019 року у м. Кам’янському відбулися тренінги з виявлення фактів насильства в рамках проекту «Удосконалення міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в Дніпропетровській та Запорізькій областях» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
Метою проекту є забезпечення ефективного реагування, надання комплексної допомоги та захисту постраждалим від домашнього насильства, запровадження механізму міжвідомчої взаємодії та налагодження роботи спеціалізованих кризових установ для підтримки постраждалих осіб.
Протягом трьох днів представників різних відомств працювали над теоретичними
та практичними аспектами виявлення та реагування на факти домашнього насильства. Всього у заході взяло участь 57 представників з відділу поліції, управління соцполітики, служби у справах дітей, Центру соціально-психологічної реабілітації, центрів первинної медико-санітарної допомоги, департаменту з гуманітарних питань, Всеукраїнської благодійної організації «Новий час», місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, міських лікарень. Серед учасників були й практичні психологи чотирьох закладів освіти -  НВК №3,25,26, академічного ліцею №15.

Програма тренінгів була дуже насичена та одночасно цікава. Учасники працювали в командах, де спільно намагалися встановити причини, прояви та наслідки різних видів домашнього насильства, відстежували зміни в законодавстві з проблем насильства, через кейс-технології опрацювали психологічні чинники виникнення домашнього насильства та індикатори різних форм домашнього насильства. Тренінгові заняття допомогли присутнім не лише отримати нову інформацію, а й почути проблеми кожної структури щодо запобігання та протидії домашньому насильству, усвідомити важливість взаємодії різних відомств. Отримання такого позитивного досвіду стало можливим завдяки роботі високопрофесійних тренерів: Ірини Куратченко, психолога-психоаналітика, голови правління «Об’єднання психологів та психоаналітиків «ВЗАЄМОДІЯ»; Віктора Вальчука, юриста, національного експерт/тренера із запобігання та протидії домашньому насильству; Інни Нікітіної, практичного психолога СЗШ№25.

У березні учасники тренінгів будуть залучені до другого етапу роботи над проектом, під час якого  буде проведено «круглий стіл» з вироблення алгоритму  взаємодії між різними суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Переглядів: 333 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar