Головна » 2019 » Листопад » 7 » ТРЕНІНГ «СУЧАСНІ ОСВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РОБОТІ ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ»
13:57
ТРЕНІНГ «СУЧАСНІ ОСВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РОБОТІ ВЧИТЕЛЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ»

26 жовтня, 1,2 листопада 2019 вчителі початкових класів міста брали участь у неймовірно цікавому тренінгу «Сучасні освітні технології в роботі вчителя початкових класів», що відбувся на базі гімназії №39. Тренінг проводила  сертифікований тренер, експерт БФ «Інститут розвитку освіти», вчитель Новопечерської школи м. Києва, аспірантка Київського університету ім. Б. Грінченка Оксана Хомич.

Ініціатором навчання виступив методичний кабінет при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, організатором  - Одинцова Г.В., заступник директора з навчально-виховної роботи гімназії №39. Були використанні різні методи навчання та продемонстровані різні форми організації освітнього процесу. Групи педагогів опановували дві канадійські технології:

  • Daily5 – 5 кроків самостійного читання і письма;
  • Daily3 – 3 кроки самостійної роботи на математиці.

Питання: «Як адаптувати ці технології до умов нашого сьогодення і реалій НУШ?» вивчалось  більше 8 годин. В цьому намагалися розібратися і рядові вчителі, і заступники директорів. Сьогодні соціологія показує, що проблема номер один в освіті - втрата у дітей мотивації до навчання. Найважливіше завдання вчителя - підтримувати в кожному учневі впевненість і мотивацію до пізнання. А для цього потрібно зацікавити учнів, зробити кожен урок неповторним, захоплюючим, сповненим нових відкриттів та вражень. І цей тренінг наочно показав шляхи вирішення цих проблем.

У фіналі тренінгу приємно було почути від ведучої професійну похвалу команді «початківців». Спілкування з пані Оксаною вирішили продовжити і вже домовилися про наступну зустріч.

Вчитель – це не лише професія… Це – покликання… Це – вміння працювати з дітьми… Це – самопожертва і готовність змінюватися заради майбутнього. Це – просто любов, яку Вчитель дарує дітям все своє життя…

Переглядів: 307 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar