Головна » 2019 » Травень » 2 » «ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ» В ЗДО МІСТА
09:14
«ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ» В ЗДО МІСТА

Серед актуальних завдань, які вирішує сьогодні  заклад дошкільної освіти чільне місце належить проблемам виховання у дошкільників основ безпеки життєдіяльності. Освітня робота з дітьми дошкільного віку повинна забезпечити необхідний рівень знань дитини для безпечного перебування в навколишньому середовищі та вироблення в неї елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях.

З 22.04. по 26.04.  в усіх закладах дошкільної освіти в рамках тематичного «Тижня Безпеки Життєдіяльності» проведено цикл розвивальних занять, у яких відтворювались можливі небезпечні ситуації для відпрацювання умінь та навичок щодо захисту свого життя та здоров’я інших під час надзвичайних ситуацій. Також діти старших груп мали змогу відвідати пожежно-рятувальні частини міста та ознайомитись з професією пожежника. За участю рятувальників державної служби надзвичайних ситуацій в закладах дошкільної освіти № 19, 25, 44, проведені тренувальні заходи по евакуації.

Особливу увагу під час тематичного тижня було приділено роботі з батьками, адже дуже важливо підготувати і навчити дитину правильно поводитися в громадських місцях, не забуваючи, звичайно, і про поведінку вдома. Адже саме вдома малюк отримує перші уявлення про те, як чинити в тій чи тій ситуації. І якщо дорослі вчать його правилам поведінки, а вдома зовсім про них забувають, то й дитина не стане їх дотримуватися.

           

Переглядів: 327 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar