Головна » 2020 » Листопад » 2 » «ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ» В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА
16:16
«ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ» В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА

Діти— найменш захищена частина суспільства. Опинившись у епіцентрі подій, вони через брак досвіду не знають, як діяти в несприятливих умовах, які загрози на них чатують. Діти дошкільного віку не завжди можуть передбачити наслідки небезпечних розваг. Тож маємо невтішну статистику— щороку кількість травмованих дітей зростає.

З метою удосконалення теоретичних знань та практичних навичок вихователів з формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя, з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту щорічно в ЗДО проводиться «Тиждень безпеки дитини» як форми систематизації знань дітей про безпечне довкілля. «Тиждень безпеки дитини» не потребує суворої регламентації, його зміст залежить від умов кожного закладу з урахуванням природо-техногенних особливостей нашого міста, традицій. професійного досвіду вихователів та підготовленості дітей.

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено: проведено бесіди, рольові та дидактичні ігри, спортивні розваги тощо, перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ЗДО; перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності; підготовлено матеріали та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров’я дітей» за розділами «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров’я дитини». Перевірено стан електричного, опалювального обладнання, приміщень та території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання, зроблено перезарядку вогнегасників; перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків; оформлено куточки «Безпека дитини», підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життя і здоров’я дитини».

А підбиваючи підсумки адміністрації ЗДО надали оцінку рівня та якості виконання заходів,  оцінили роботу педагогічних працівників, проаналізували дії дітей та участь батьків.

Переглядів: 185 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar