Головна » 2023 » Березень » 18 » ШКОЛА КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ КУХАРІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА
17:31
ШКОЛА КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ КУХАРІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА

На виконання річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради на 2023 рік  15 березня на базі ліцею №24 пройшли заняття школи кулінарної майстерності для кухарів  закладів дошкільної освіти міста.

Організація здорового, раціонального харчування дітей у нашій державі має велике соціальне значення, бо є визначальним фактором розвитку, життєдіяльності і стану здоровя людини протягом всього життя.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» змінено не тільки норми харчування, а і звичні смакові якості страв за рахунок обмеження або повного виключення кількості цукру і солі у стравах і напоях, обмеження жирів. Сьогодні назріла гостра необхідність цих змін у зв’язку з невпинним зростанням захворювань дітей неінфекційними хворобами, які є наслідками  надлишкового споживання жирів, цукру, солі. Згідно вимог вищезгаданої постанови, нових підходів до організації  сучасного, здорового харчування, діти у дошкільних закладах  протягом всього року отримують свіжі фрукти, овочеві  та інші страви  української кухні, які були незаслужено забуті, хоча мають чудові смакові якості, високу поживну цінність ( страви з квасолі, буряку, гарбуза).

На семінарі-практикумі кухарі демонстрували майстер-класи по приготуванню  нових страв циклічного меню на весняний період 2023року, яке узгоджено з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Особлива увага приділялася приготуванню страв для дітей з особливими дієтичними потребами.

Першочергове завдання працівників харчоблоків закладів дошкільної освіти – забезпечити дітей сучасним,  смачним, здоровим якісним харчуванням, а допоможе нам в рішенні цих питань високопрофесіоналізм кухарів та материнська любов до дітей у співпраці з батьками, бо все у житті діток починається з родини.

Переглядів: 70 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar