Головна » 2019 » Квітень » 25 » ЩОБ ЛІТО БУЛО ЦІКАВИМ
10:44
ЩОБ ЛІТО БУЛО ЦІКАВИМ

22 квітня 2019 року департамент з гуманітарних питань міської ради провів семінар-практикум для старших вихователів літніх таборів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти міста по темі «Табір відпочинку – територія формування життєвої компетентності майбутнього громадянина України». Семінар відбувся  на базі  Центру позашкільної роботи та дитячої творчості.

Відкрила семінар методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Маргарита Миколаївна Бабенко, яка ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою організації літнього відпочинку, з  плануванням  та основними напрямками роботи в дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням.

На семінарі були присутні всі, хто відповідає за  створення цікавого дозвілля дітей влітку. Науковий співробітник музею Ольга Олексіївна  Мащенко  надала інформацію про літні канікули в музеї  міста  та запросила педагогів і дітей на екскурсії, квести, художні виставки. Бібліотекар центральної міської бібліотеки для дітей Інна Миколаївна Табакова розповіла про співпрацю бібліотек міста з дитячими закладами відпочинку під час літніх канікул. Виступи адміністрацій закладів позашкільної освіти допоміг старшим вихователям скласти насичені плани виховної діяльності влітку 2019 року. А завідуюча організаційно - масовим відділом ЦПР та ДТ, Ганна Ігорєвна Чеканнікова,  поділилася досвідом  ігрових веселих хвилинок  та провела  запальні веселі «активашки» з учасниками семінару, чим  створила добрий позитивний настрій. Досвідом роботи по впровадженню інтерактивних виховних технологій в роботі дитячого табору відпочинку поділилась з колегами старший вихователь табору на базі СЗШ № 10 Підберезна І.В.

Методист Центру ПР та ДТ, Людмила Анатоліївна Пастух,  надала учасникам семінару інформацію про «Календар святкових та визначних подій літа – 2019». Під час практикуму «Щоб літо було цікавим» старші вихователі, об’єднавшись у команди, створювали програми літнього відпочинку, працювали над вибраним модулем програми та презентували  розважальні, пізнавальні, виховні заходи.

Підсумком роботи в командах став «Аукціон цікавинок», на якому були представлені  оригінальні літні заходи.

Семінар - практикум був насичений інформацією, яка потрібна  старшим вихователям для організації роботи влітку. До семінару всі табори відпочинку отримали методичні рекомендації щодо організації виховної роботи у таборах відпочинку з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти міста.

На семінарі панувала творча атмосфера, завдяки чому всі організатори та учасники досягли головної мети - налаштувалися на змістовну роботу під час літніх канікул.

Переглядів: 327 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar