Головна » 2020 » Жовтень » 21 » СЕМІНАРИ-ПРАКТИКУМИ ДЛЯ КУХАРІВ
08:05
СЕМІНАРИ-ПРАКТИКУМИ ДЛЯ КУХАРІВ

Раціональне харчування дитини – необхідна умова його гармонійного росту, фізичного та психологічного розвитку, стійкості до впливу інфекцій та інших негативних факторів зовнішнього середовища.

Організація харчування в закладі освіти регламентована законодавчими актами. Саме цим питанням були присвячені семінари-практикуми кухарів, який відбувся згідно плану роботи ДзГП КМР 15 та 19 жовтня  2020 року на базі КЗ СЗШ № 7, 30.

Учасників заходу щиро вітали директори шкіл М.І. Лисенко, Кардашова І.В. Консультант з питань організації харчування у підпорядкованих закладах департаменту з гуманітарних питань Сіліна Г.М. розширила та активізувала знання учасників з питань організації харчування дітей та сприяла підвищенню рівня професійної майстерності кухарів. Присутні прослухали лекцію: «Запорука здоров’я дитини - дотримання вимог санітарного законодавства з організаціїї харчування у закладах  освіти», яку підготувала та презентувала Шаповаленко О.О, лікар гігієни дітей та підлітків відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам'янського міжрайонного управління Головного управління Держспоживслужби у Дніпропетровській області. В.О. Лисиця, провідний спеціаліст департаменту, наголосила, що однією із головних умов є суворе виконання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, належне зберігання продуктів харчування та приготування їжі. Під час опрацювання рекомендацій, консультант з питань організації харчування у підпорядкованих закладах департаменту з гуманітарних питань А.О. Жук, наголосила на необхідність дотримання норм харчування та складу примірного двотижневого меню.

Проведений навчальний практикум за збірником рецептур Євгена Клопотенка спрямував учасників на пошук цікавих рішень, втілення нових страв європейської кухні у щоденну роботу шкільних їдалень.

Переглядів: 219 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar