Головна » 2021 » Серпень » 13 » ПРО ПІДСУМКИ СТАНУ ПІДГОТОВКИ ОСВІТИ ТА ЗАКЛАДІВ МИСТЕЦТВА ДО РОБОТИ У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ
09:35
ПРО ПІДСУМКИ СТАНУ ПІДГОТОВКИ ОСВІТИ ТА ЗАКЛАДІВ МИСТЕЦТВА ДО РОБОТИ У НОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Щорічно департаментом з гуманітарних питань Кам’янської міської ради вивчається стан підготовки закладів освіти та закладів мистецтва до роботи у новому навчальному році та осінньо-зимовому періоді: з 9 по 11 серпня 2021 року робочою групою проведено об’їзд підпорядкованих закладів.

До складу робочої групи входять спеціалісти департаменту з гуманітарних питань, центру професійного розвитку педагогічних працівників, міської організації профспілки працівників освіти України, за узгодженням – спеціалісти Кам’янського управління Держспоживслужби у Дніпропетровській області.

Враховуючи, що заклади загальної середньої освіти з листопада 2020 року працюють за новим Санітарним регламентом, проект Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти знаходиться на громадському обговоренні та буде затверджено найближчим часом, особлива увага приділялася стану навчальних кабінетів та групових приміщень, спортивних залів, приміщень соціально-побутового призначення (туалетів, котелень), покрівель, облаштуванню територій, виконання заходів з протипожежної безпеки та охорони праці.

Згідно з пунктом 4 постанови Уряду №305 з 01 вересня 2021 року набирають чинності нові норми харчування в закладах освіти, тому детально проаналізовано стан харчоблоків, їх забезпеченість технологічним та холодильним обладнанням. Процес впровадження реформи шкільного харчування, модернізація харчоблоків та підготовка кухарів залишається у пріоритеті.

Четвертий рік ми впроваджуємо ключову реформу Міністерства освіти і науки - Нова українська школа – головна мета якої створити школу, в якій приємно навчатись і яка дає учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. Приємно відмітити, що з розумінням та творчістю підійшли вчителі, батьки учнів до осучаснення навчального приміщення. Стіни, стелі кімнат пастельних тонів, що створює атмосферу затишку, спокою. Коридори та рекреації виглядають стильно та креативно, пристосовані для активного відпочинку учнів.

У навчальних кабінетах вчителями предметниками, батьками, технічними працівниками проведені поточні ремонти. Педагоги забезпечені методичними матеріалами, чимало кабінетів оснащено мультимедійним обладнанням. Проаналізовано створення інформативно-комунікативного освітнього простору для розвитку педагогічної майстерності кадрів, наявність учительських кімнат.

Простежується динаміка зростання мережі закладів освіти та контингенту здобувачів освіти з особливими освітніми потребами, членами робочої групи перевірено створення інклюзивного освітнього середовища як сукупність умов, способів і засобів для спільного навчання, виховання та розвитку здобувачів освіти з урахуванням їхніх потреб і можливостей, створення та використання ресурсних кімнат, забезпечення засобами індивідуальної корекції. Оглянуто приміщення інклюзивно-ресурсних центрів «Надія» та «Світ дитинства», їх оснащення для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та надання психолого-педагогічних, корекційно-розвивальних послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Позитивні зміни в організації якісного та комфортного для дітей освітнього простору, розумного пристосування приміщень в закладах дошкільної освіти. Перетворення освітнього простору за європейською технологією «Стіни, стеля та підлога, що говорять» дозволяє по-новому поглянути на освітній простір, своєчасно перетворити його під запити дитячого сприймання і забезпечити дитині можливість бути повновладним хазяїном свого персонального простору.

Навчальні заклади намагаються змінити підхід до покращення стану території, використовуючи елементи ландшафтного дизайну, замінюючи традиційні квітники газонами.

Члени робочої групи надали рекомендації в розв’язанні виявлених проблем, підсумки об’їзду будуть обговорені на нарадах директорів закладів освіти, а робота по створенню сучасних закладів освіти міста буде продовжена.

Переглядів: 197 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar