Головна » 2020 » Лютий » 26 » ОСВІТНЯ ПАРАЛЕЛЬ. ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА
16:03
ОСВІТНЯ ПАРАЛЕЛЬ. ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА

25 лютого 2020 року на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» №3» Кам'янської міської ради (директор Нагай Л.В.) у дошкільному відділенні «Зернятко» відбувся міський семінар-практикум для директорів ЗДО та інструкторів з фізичної культури закладів, які мають інклюзивні групи за темою «Освітня паралель. Інклюзивна освіта».

Семінар відкрила заступник начальника відділу освіти департаменту з гуманітарних питань міської ради Попова Ю.П., яка висвітлила одну із найактуальніших тем сьогодення «Співпраця педагогічних працівників закладу освіти з питань соціалізації здобувачів дошкільної освіти із особливими освітніми потребами».

Директор НВК №3 Нагай Л.В., привітала гостей та познайомила присутніх із пріоритетами освітньої політики закладу щодо організації інклюзивного навчання.

Марченко Л.Ф. – вихователь інклюзивної групи, представила досвід роботи закладу щодо формування, збереження та зміцнення здоров'я дітей з використанням традиційних і нетрадиційних форм і методів фізичного виховання.

Головня Н.В. – інструктор з фізичної культури, провела відкрите сюжетне заняття з дітьми середнього дошкільного віку інклюзивної форми навчання з використанням нетрадиційного фізкультурного обладнання.

Коваленко О.В. – заступник директора з навчально-виховної роботи, опрацювала з учасниками семінару нові інструктивно-методичні рекомендації МОН «Щодо організації медико-педагогічного контролю на заняттях з фізкультури в закладах дошкільної освіти» та надала роз’яснення щодо заповнення таблиць контролю за фізкультурним заняттям, застосування методу хронометрування для визначення загальної та моторної щільності.

З метою активізації знань педагогів щодо організації рухової діяльності дітей, використання здоров'язбережувальних методів і прийомів та формування професійної компетентності учасники прийняли активну участь у квесті під назвою «Рух – це життя».

Під час проведення семінару панувала доброзичлива атмосфера і дружня співпраця всіх педагогів. Задоволені та щирі усмішки учасників краще усіляких слів відображали настрій та актуальність даного заходу.

Переглядів: 282 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar