Головна » 2021 » Жовтень » 8 » УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ ФОРУМІ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ» ЗА ІНІЦІАТИВОЮ ПЕРШОЇ ЛЕДІ УКРАЇНИ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ
13:22
УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ ФОРУМІ «РЕФОРМА СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ» ЗА ІНІЦІАТИВОЮ ПЕРШОЇ ЛЕДІ УКРАЇНИ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ

Освітяни Кам’янського взяли участь у регіональному  форумі «Реформа системи шкільного харчування», який проходив 08 жовтня у м.Дніпро за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської. 

Під час форуму розглянуто ряд важливих та актуальних  питань:  безпечність та якість шкільного харчування, новітні стандарти громадського харчування, якісні і проєктні підходи до публічних закупівель. 

З вітальним словом до присутніх звернулася Перша леді України  Олена Зеленська та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.  Спікерами форуму були : Віктор Ляшко, Міністр охорони здоров’я України; Владислава Магалецька, голова Державної служби безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; Тетяна Скапа, державний експерт Директорату громадського здоров’я  МОЗ;  Євген Клопотенко, засновник соціального проекту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food»; Ірина Новікова, заступник Міністра економіки України; Ольга Піщанська, голова Антимонопольного комітету України; Василь Задворний, генеральний директор ДП «Прозорро»; Любомира Мандзій, заступник Міністра освіти та науки України та інші. 

У першій частині форуму учасники долучилися до обговорення етапів проведення реформи шкільного харчування, особливостей впровадження  системи НАССР в закладах освіти, змін в шкільному меню і  нові підходи до  складання технологічних карт. Спікери заходу поділилися успішними кейсами інших країн та можливістю їх імплементації в Україні. 

Під час форуму була передбачена і практична частина: «Приготування повноцінного  денного раціону». Учасники заходу мали можливість спостерігати, як шість кухарів готують 7 основних страв на 600 людей за 45 хвилин на сучасному обладнанні.

У другій частині мова йшла про проведення публічних закупівель без дискримінації та змов, отримання практичного досвіду через використання модуля аналітики ProZorro, застосування проєктного підходу переоснащення закладів.

Завершальним етапом насиченого дня стала панельна дискусія, під час якої форумчани могли поставити питання  спікерам з тим, аби, отримавши відповіді, бути готовим до нового рівня впровадження реформи шкільного харчування, від якої залежить і культура харчування українців, і їх здоров’я. 

Переглядів: 172 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar