Головна » 2019 » Січень » 27 » ОДНИНІ Є ЄДИНА, НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА
14:09
ОДНИНІ Є ЄДИНА, НЕЗАЛЕЖНА УКРАЇНА

Історія Української держави сповнена незабутніми сторінками минулого, пам’ять про які додає нам віри у непереможний дух та силу українського народу, виховує відчуття гордості та поваги до своєї країни. Віхи історії несуть в собі незаперечну життєву мудрість, яка вчить, що успішне майбутнє України як міцної, демократичної, високорозвиненої європейської держави залежить від здатності українського народу до дієвої консолідації та єдності навколо реалізації цієї мети.

У День Соборності, який українці щороку відзначають 22 січня, пригадуємо урочисте проголошення на Софійській площі в Києві у 1919 році Акту Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою. Вперше за 600 років український народ у той час зумів реалізувати своє одвічне прагнення та врешті об’єднати свої землі в єдину велику країну – Україну.

Чергове святкування Дня Соборності – це не лише важливе національне свято, але й зручний привід для того, щоб ще раз осмислити пройдений нашим народом шлях до державності, щоб зробити правильні висновки та взяти все цінне з повчального історичного досвіду. На сьогодні Україна, можливо як ніколи раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу, бо саме в єдності – сила.

Сьогодні кожен має усві­дом­лювати, що саме наші діти – це май­бутнє нації, майбутнє дер­жави. Тому першочергове завдання батьків, педагогів, школи -  виховати гідних громадян та патріотів своєї держави.

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в КЗ «СЗШ №5 ім. Г.Романової» організовано та проведено ряд заходів:

- тематична виставка «22 січня – День Соборності України»;

- єдиний урок: «Однині є єдина, незалежна Україна»;

- книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці  «Освячені духом звитяги»;

- конкурс малюнків «Соборна Україна – це значить, що наша Держава – єдина!»;

Завершальним етапом заходу став символічний «Ланцюг єднання», який поєднав серця усіх дітей, від початкової до старшої школи, що забились в унісон під мелодії українських пісень.

Переглядів: 328 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar