Головна » 2023 » Березень » 10 » НАШ ВІДОМИЙ ТА НЕВІДОМИЙ ШЕВЧЕНКО
15:49
НАШ ВІДОМИЙ ТА НЕВІДОМИЙ ШЕВЧЕНКО

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Шевченко. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця.

9 березня  відбулося онлайн-засідання представників євроклубів закладів освіти міста до 209 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка «Шевченкове слово живе у віках…». Спікерами заходу виступили: головний спеціаліст відділу освіти департаменту з гуманітарних питань Рита Бабенко, представники євроклубу «Патріот» ліцею інформаційних технологій (директор Ірина Комарова). Представники євроклубу, учні 11 класу, разом з керівником Антоніною Горб провели інформ-дайджест з елементами вікторини «Наш відомий та невідомий Шевченко». Також євроклубівці декламували вірш «Заповіт» на пятьох мовах: українською, польською, чеською, англійською, німецькою.  Учасники засідання пройшли  пізнавальний вебквест «Шляхами Кобзаря», розроблений вчителем української мови та літератури Тетяною Вишницькою. Завершилося засідання переглядом відеофільму ««Шевченкове слово живе у віках…», створений здобувачами освіти 9 класів ЛІТ. Відеофільм можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/ElAJsAllipE   

Шевченко сповна виконав свою місію, засіявши в душу свого народу зерна національного самоусвідомлення, почуття гідності, людинолюбства, прагнення до волі, незалежності, єдності. Колись малим Тарас Шевченко вирушив на пошуки залізних стовпів, що підпирали небо, а став вічною опорою незламності та свободи, яка й досі тримає небесне склепіння України. Може, й нам час підставити плече, щоб небо не впало й не розчавило нашу націю. Єднаймося, бо ми — українці! Пишаймося, бо ми нащадки славного Тараса.

Переглядів: 68 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar