Головна » 2019 » Вересень » 23 » МІСЬКИЙ ЗЛЬОТ ТУРИСТІВ-КРАЄЗНАВЦІВ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ТУРИЗМУ ТА ДНЮ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ
13:25
МІСЬКИЙ ЗЛЬОТ ТУРИСТІВ-КРАЄЗНАВЦІВ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ТУРИЗМУ ТА ДНЮ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ

18-20.09.2019 р. у місті відбувся зліт юних туристів-краєзнавців, присвячений Всесвітньому Дню туризму та Дню туризму в Україні для здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти на галявині «Дружба» в лівобережній частині міста.

Загальне керівництво зльоту здійснював департамент з гуманітарних питань міської ради. Підготовкою та проведенням змагань займався ЦТКЕУМ «Горицвіт» та головна суддівська колегія, до складу якої увійшли педагоги вищеназваного закладу та ЦПР та ДТ.

Змагання проводилися згідно Правил проведення змагань зі спортивного туризму, затверджених Президією Федерації спортивного туризму України 24.04.2008р. та на підставі листа Міністерства освіти і науки України №1/11-6353 від 30.07.2009р.

Незважаючи на нестабільні погодні умови, програма змагань була виконана майже в повному обсязі: це і смуга перешкод (купини, жердини, маятник вертикальний, спуск та підйом крутим схилом, навісна переправа, переправа по вірьовці з перилами, переправа по колоді з перилами, транспортування потерпілого на власноруч виготовлених ношах,вузли), велотуризм, орієнтування та топографія. Крім традиційних етапів з туризму програмою змагань передбачено  творчий конкурс: учасники повинні були представити туристську або патріотичну пісню. Всі команди проявили творчий підхід та естетичні смаки, але хочеться відмітити використання музичних інструментів(не тільки традиційних для туристів гітар, а й бандури) та авторських слів, єднання талантів педагогів та їх учнів у сумісних виступах.

Юні туристи не тільки продемонстрували свої вміння, позмагались, а й просто чудово провели час (грали у ігри, влаштовували пікніки, співали під гітару, спілкувались між собою).

За сумою місць призові місця посіли:

І    місце – ЗЗСО № 25,

ІІ   місце –ЗЗСО № 23,

ІІІ  місце –ЗЗСО № 30.

В рамках зльоту підведені підсумки міського етапу Олімпіади школярів зі спортивного туризму. Призерами даних змагань стали ЗЗСО № 25, 23, гімназія № 11.

26.09.19 на зональних змаганнях Олімпіади школярів зі спортивного туризму місто Кам'янське буде представляти ЗЗСО № 25.

Вітаємо команди з перемогою і щиро бажаємо нових вагомих здобутків!

Переглядів: 316 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar