Головна » 2023 » Квітень » 6 » ЛЮДИНА НІБИТО НЕ ЛІТАЄ, А КРИЛА МАЄ!
15:33
ЛЮДИНА НІБИТО НЕ ЛІТАЄ, А КРИЛА МАЄ!

Зустрічі наживо…Ніщо,здається так не живить душу, не напоює творчістю, не наповнює бажанням вчити учнів відчувати красу поетичного слова,любити та берегти Слово. Учителі української мови і літератури  закладів загальної середньої освіти міста саме на таку зустріч і зібралися в закладі, який уже довгі роки гостинно запрошує до себе, щоб щедро поділитися своєю майстерністю, перейняти досвід інших освітян, порадіти успіхам колег. З якоюсь неприхованою радістю всі чекали на цю зустрічі  "Час поетичного настрою. Акорд літературний", яка відбулася на базі ліцею №23 (дир.Школяр Л.А.) Перформанс «Для нас. Про вічне…» був присвячений 93-річниці з дня народження Ліни Костенко.

Учні 10-11 класів, учителі, гості поринули у світ поезії класиків сучасної української культури : незламної Ліни Костенко і мужнього громадянина Василя Симоненка. Тут поєдналося все: музика, живопис, поезія, танець, що  створило особливий настрій духовного оновлення й натхнення. Почуття і стосунки, як у мирному житті,  так і в часи випробувань сьогодення, дають надію на те, що саме любов здатна додавати сил.

Така творча співпраця спонукає  до пошуку нових форм проведення уроків літератури і позашкільних заходів, а вдала інтеграція надає вчителю можливості разом з учнями опановувати значний за обсягом матеріал, формувати культурно-мистецькі смаки.

Камерну атмосферу продовжили член Національної спілки письменників України  Євген Безус  і вчитель історії та інформатики ліцею №23  Дмитро Занков, які презентували свої творчі доробки. Досвід і юність, майстерність і заповзятість – як в герці, а вірна любов до слова – єднає.

Автором ідеї зустрічі є Згама Т.П., головний спеціаліст відділу освіти департаменту з гуманітарних питань, а автором перфомансу – Мартиненко Наталія, учитель української мови і літератури.

«При майстрах якось легше…»

Переглядів: 73 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar