Головна » 2023 » Червень » 7 » ЛІТО – ЧАС ДЛЯ ЗМІН ТА ВІДПОЧИНКУ!
09:10
ЛІТО – ЧАС ДЛЯ ЗМІН ТА ВІДПОЧИНКУ!

Літо – це час, коли діти мають можливість відпочити від шкільних уроків, домашніх завдань та провести незабутні дні в закладах відпочинку. Табір – це не продовження шкільного освітнього процесу. Це зовсім інший пласт життя дитини. Це – її відпочинок, сповнений яскравих вражень і гарного настрою.

Організація літнього відпочинку дітей є складовою частиною безперервного та послідовного процесу виховання. Дитячі заклади відпочинку створюють умови для педагогічно обґрунтованого, змістовного та цікавого дозвілля дітей, дають можливість їм творчо розвиватися, духовно та інтелектуально збагачуватися, розширювати світогляд.

З 05 червня 2023 року  по 22 червня 2023 в місті почали працювати 24 заклади відпочинку з денним перебуванням на базі закладів загальної освіти: ЛІТ, ліцеїв № 3, 5, 15, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 29, 30, 37, 40, 44, гімназій № 8, 10, 12, 17, 27, 28, 32, 34, ПШ «Дніпряночка, де відпочивають 1875 дітей. З перших хвилин табірного життя вихователі створили атмосферу, коли школярів оточує інше предметне середовище, відмінне від того, в якому вони перебували протягом навчального року.

В закладах відпочинку  безкоштовно перебувають  діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти-чорнобильці, інваліди, з особливими освітніми потребами, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, діти батьки яких, визнані учасниками бойових дій,  особами у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України відповідно до пункту 19-21 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», діти, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або  помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній  операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також дітей загиблих (померлих) осіб, визначених у частині першій статті 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Табір відпочинку, крім створення умов для відпочинку дітей, має значний потенціал для патріотичного та громадянського виховання особистості через залучення до пізнавальної, трудової, ігрової, художньо-естетичної, фізкультурно-спортивної, екологічної діяльності, які доцільно чергують педагоги для оптимального розподілу навантаження протягом дня та всієї табірної зміни. Яскраві емоції в закладах відпочинку створюють дітям педагоги закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Також педагоги ще раз нагадали дітям про елементарні правила безпеки, адже це запорука того, що діти добре відпочинуть і повернуться до навчання здоровими.

Нам дорослим хочеться, щоб наші діти щохвилини, щодня були радісними та щасливими.

Як завжди, кожен з вас проведе їх по-різному. Подорожі, екскурсії, багато друзів – все це чекає на вас влітку. Бажаємо усім гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, Мирного неба!

Переглядів: 83 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar