Головна » 2019 » Вересень » 25 » ЮННАТІЯ ВІТАЄ ДРУЗІВ
10:54
ЮННАТІЯ ВІТАЄ ДРУЗІВ

З 2008 року в Україні була започаткована  Всеукраїнська акція «День юного натураліста».Вона проводиться з метою формування екологічної культури учнівської молоді та залучення дітей до практичної природоохоронної роботи. В цьому році в рамках акції на базі Дитячого екологічного центру відбулися  заходи: подорож «Стежками країни Еколандії», екологічний квест «Вивчаємо мінерали», трудові десанти «Збережемо дивовижний світ природи», операція «Насіннячко», різноманітні ігри та змагання.

Яскравим завершенням акції став міський екологічний фестиваль «Юннатія вітає друзів», який відбувся 20 вересня. Ініціатором проведення цього заходу став департамент з гуманітарних питань, а Дитячий екологічний центр активно підключився до участі в ньому. Кордони країни Юннатії щорічно розширюються і цього року  фестиваль проходив на базі НВК №3, який очолює директор - Нагай Людмила Володимирівна. Цей заклад співпрацює з Дитячим екологічним центром протягом багатьох років.Адміністрація та учні закладу щиро зустрічали гостей та учасників фестивалю.

На святі захисників природи були присутні:Бабенко Рита Миколаївна,методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань; Самойленко Григорій Миколайович,депутат та член постійної комісії міської ради з питань екології промислової політики, економіки, праці, енергозбереження; Чеверда Світлана Степанівна, спеціаліст управління екології та промислових ресурсів, головний спеціаліст відділу природоохоронних програм та екологічної безпеки.

Учасниками екологічного фестивалю стали учні шести закладів освіти міста (ліцей №1,НВК № 3, ЗЗСО № 10, НВК №24, ЗЗСО №32, 34). Кожен заклад представляла команда з10-ти учасників, які взяли участь в турнірі юних знавців природи: відповідали на запитання вікторини, оформляли плакат «Юннат – це той, хто?» та захищали його, проявляли творчість у складанні віршів, і довели, що гідні  отримати звання «Юннат».

Церемонію посвяти в юннати провела Бабенко Рита Миколаївна, яка щиро привітала всіх і побажала подальших успіхів у природоохоронній справі.На згадку про фестиваль кожна команда отримала пам¢ятку юного натураліста та прес-реліз «Дитячий екологічний центр запрошує до роботи у гуртках».

Справжньою окрасою свята стали яскраві хореографічні композиції юних артистів ансамблю «Слов¢яночка», які піднімали настрій всім присутнім. Про любов до рідної землі співала випускниця 2019 року Велика Анастасія, яка не один рік була учасником колективу екологічної просвіти «Еко-Live»

Кожного року 21 вересня в усіх куточках світу проходять заходи, присвячені Всеукраїнській акції «Голуб миру». Ця акція об’єднує усіх людей на планеті. Дуже символічно, що наш захід також об’єднав небайдужих до навколишнього середовища людей,які приєднались до флешмобу «Просто повір».

Переглядів: 327 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar