Головна » 2021 » Грудень » 23 » ЯКІСНА ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА У ГРОМАДІ
08:27
ЯКІСНА ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА У ГРОМАДІ

Позашкільна освіта є невід’ємним складником системи освіти і спрямована на розвиток здібностей дітей та молоді у сфері освіти, науки, культури, технічної та іншої творчості, здобуття ними первинних професійних знань, вмінь і навичок, необхідних для їх соціалізації, подальшої самореалізації. Сьогодні актуальним питанням стало впровадження  позашкільної  освіти без бар’єрів.

22 грудня 2021 року в приміщенні Дніпропетровської обласної адміністрації відбувся обласний семінар «Якісна позашкільна освіта у громаді: вимоги сучасності» за участі керівництва обласної адміністрації, департаменту освіти і науки ОДА, КЗВО «ДАНО» ДОР». Також зібрання привітала Олена Биковська, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, та наголосила на важливості партнерства у сфері безбар’єрного позашкільного простору.

 Захід об’єднав працівників закладів позашкілля з усіх територіальних громад області. Місто Кам’янське представляли на семінарі представники департаменту з гуманітарних питань міської ради, директори комунальних закладів «СЮТ», «ДЕЦ», «ЦПРтаДТ». 

 Всі учасники семінару були об’єднані думкою, що за 30 років незалежності позашкільна освіта виступала драйвером розвитку креативності не тільки дитини, а й педагога. Позашкілля вистояло і віднайшло шляхи свого розвитку, створивши унікальну систему навчання, виховання та розвитку особистості, забезпечивши міцне підґрунтя для прогресивної трансформації цієї системи.

Приємним сюрпризом для учасників семінару стали виступи вихованців закладів позашкільної освіти м.Дніпра.

Учасники заходу активно працювали на трьох платформах: презентаційній, ментор-платформі та дискусійній. Під час роботи обласного семінару актуалізовано питання стандартів та індикаторів позашкільної освіти, основних проблем безбар’єрності, соціоосвітнього партнерства, впровадження креативного менеджменту в закладах позашкільної освіти та впровадження освітніх технологій, освітнього хай-теку з метою створення безпечного та безбар’єрного освітнього середовища.

Переглядів: 213 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar