Головна » 2020 » Жовтень » 19 » ІНТЕГРАТИВНИЙ ПІДХІД У БІОЛОГІЧНІЙ ОСВІТІ
14:38
ІНТЕГРАТИВНИЙ ПІДХІД У БІОЛОГІЧНІЙ ОСВІТІ

16 жовтня 2020 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради у форматі відеоконференції (платформа ZOOM) проведено семінар для  вчителів біології на тему «Інтегративний підхід у біологічній освіті». Вчителі біології та природознавства КЗ «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – академічний ліцей № 15» (директор Ніколаєнко Л.П.) Тіткова А.М., Брич К.А., Василенко І.А. поділилися досвідом своєї роботи з колегами.

Під час відеоконференції були розглянуті питання, які напряму пов’язані з реформуванням змісту сучасної освіти:

  • професійний стандарт вчителя: траєкторія педагогічної майстерності;
  • інтеграція STEM-освіти в сучасний освітній процес;
  • навчально-пізнавальні квести як сучасний підхід до навчання.

В ході проведення віртуальної учительської міні-сесії «Професійний стандарт вчителя: траєкторія педагогічної майстерності вчителя» було акцентовано увагу на основних структурних компонентах Професійного стандарту, розглянуто основні трудові функції та опис єдиних вимог до фахових та загальних компетентностей вчителів. Тіткова А.М. запропонувала  декілька варіантів визначення індивідуальної траєкторії готовності вчителя до впровадження Професійного стандарту вчителя.

Молодий, креативний педагог Брич К.А.  у своєму виступі «Інтеграція STEM-освіти в сучасний освітній процес» довела, що сучасна освіта повинна готувати людину, котра здатна жити в надзвичайно глобалізованому і динамічно змінному світі, сприймати його змінність як суттєву складову власного способу життя, а це можливо в сучасному освітньому процесі лише через інтеграцію.

Для дистанційного навчання і тісного взаємозв’язку інформаційних технологій та навчального процесу розроблений сучасний інструмент для створення навчально-пізнавальних квестів, які можна використовувати для урочної, позаурочної та дистанційної форми навчання. Програма працює на будь-яких пристроях підключених до мережі Інтернет. Таку форму роботи презентувала Василенко І.А.

Звертаючись до учасників науково-методичного заходу Світлана Чобанян, методист методичного кабінету  наголосила, що розглянуті питання мають практичне спрямування та методичні орієнтири для подальшої роботи педагогів.

Переглядів: 190 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar