Головна » 2020 » Березень » 4 » ДИДЖИТАЛІЗАЦІЯ ЯК ТРЕНД СУЧАСНОЇ ОСВІТИ
09:58
ДИДЖИТАЛІЗАЦІЯ ЯК ТРЕНД СУЧАСНОЇ ОСВІТИ

За ініціативою методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради, відповідно до плану методичних заходів щодо підвищення фахового рівня педагогічних працівників 03 березня 2020 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 10»  (директор Савченко Г.О.) відбувся тренінг «Диджиталізація як тренд сучасної освіти»  для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти міста. Відкриваючи  тренінг,   завідувач методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Ващенко В.А.  зазначила, що високотехнологічні досягнення впроваджуються в наше життя нон-стоп, а одним з викликів диджиталізованого суспільства є готовність педагога до цифрової трансформації процесу навчання, проєктування індивідуальної освітньої траєкторії та організації сучасного процесу педагогіки партнерства між учнями та вчителем, педагогами та батьками.
Продовжив тренінг  презентаційний меседж заступника директора з виховної роботи  ЗЗСО № 10 Хріпко В.Г., яка розповіла про освітні тренди  та  шляхи підвищення цифрової грамотності педагогів: дистанційне навчання в Академії цифрового розвитку та онлайн-інтенсиви на платформі Classtime.
На практичній частині тренінгу під керівництвом тьюторів Хріпко В.Г. та Подберезної І.В. заступники директорів  змогли протестувати онлайн-помічник вчителя Classtime, що збагачує процес навчання інтерактивним зв’язком з учнями та миттєвою візуалізацією прогресу класу в живому часі, пропонує  бібліотеку завдань зовнішнього незалежного оцінювання  з усіх предметів, цікаві командні ігри. Учасники заходу також  практично попрацювали  із сервісами Google, а саме Гугл-класом.
Наступний етап тренінгу був присвячений технології проведення освітнього аудиту та створення освітньої програми закладу загальної середньої освіти. Ващенко В.А. наголосила на основних нормативних документах та алгоритмі дій адміністрації шкіл  з даного питання. Своїми напрацюваннями стосовно формування пакету документів закладу освіти  поділилася заступник директора з навчально-виховної роботи ЗЗСО № 10 Павелко А.В.
Підбиваючи підсумки, усі учасники зазначили, що новий формат методичної роботи департаменту з гуманітарних питань  є креативним і сучасним, адже і форми проведення, і зміст  є завжди  актуальними, інноваційними, корисними для роботи педагогів-практиків.

Переглядів: 436 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar