Головна » 2019 » Лютий » 25 » ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ
11:15
ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ

22 лютого 2019 року з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан біля приміщення КЗ «Загальноосвітнього навчального закладу І ступеня – гімназії №39» відбувся урочистий мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки Бурчаку Валерію Івановичу, випускнику1983 року школи №39, який загинув 19 грудня 1987 року прикривши командира собою від осколків снаряду. Захід розпочався проникливими словами про війну, про страждання матерів загиблих героїв, а потім з уст кожного звучав Гімн України.
На мітингу були присутні: мати Валерія Бурчака - Катерина Василівна Бурчак, депутат міської ради Сергій Іванович Миршавка, представники спілки ветеранів Афганістану: Горбачук Роман Богданович, Заплюй Валерій Федорович, Шевченко Тарас Григорович.
До матері загиблого воїна Героя зі словами вдячності за сина звернулася директор гімназії – Занєгіна Сніжана Леонідівна. Вона подякувала Катерині Василівні за виховання справжнього патріота своєї Батьківщини , який віддав за неї найдорожче – життя. Сніжана Леонідівна наголосила, що героїзм Валерія вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним
людським якостям як гідність, повага, любов і вірність. «Кожен, хто заходитиме до приміщення школи, поглядом зустрічатимуться з Валерієм. Думаємо, будуть цікавиться, хто цей юнак, знатимуть його подвиг…» Слова подяки висловила Сніжана Леонідівна і депутату міської ради – Миршавці Сергію Івановичу. Вона наголосила, що саме завдяки Сергію Івановичу була виготовлена меморіальна дошка. Сергій Іванович завжди відгукується на всі прохання, з розумінням ставиться до проблем закладу. Вона зазначила: "Праця не тільки там, де людина сіє хліб або садить дерево. Найбільш тонка, найбільш складна праця, коли людина приходить до людини, бачить у її очах, читає "поміж рядків" її поклик про допомогу. Ця праця є вищою мірою людського духу".
Відкрили меморіальну дошку мама загиблого воїна-афганця – Катерина Василівна та Заплюй Валерій Федорович.
Хвилиною мовчання вшанували героя, до меморіальної дошки поклали квіти і запалили свічки – вічна пам'ять герою. Багато слів скорботи було сказано під час урочистостей.
Після завершення урочистостей директор школи запросила усіх присутніх до педагогічного музею гімназії, послухати екскурсію по експозиції «Гаряча кров Афганістану сльозинкою у серці защимить..», яка присвячена загиблому воїну-афганцю – Бурчаку Валерію Івановичу.

Переглядів: 412 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar