Головна » 2021 » Вересень » 24 » ДЕНЬ ПОЗАШКІЛЛЯ!
13:37
ДЕНЬ ПОЗАШКІЛЛЯ!

Позашкільна освіта завжди виступала драйвером розвитку креативності не тільки дитини, а й вчителя. 25 вересня відзначається День позашкілля. Позашкіллю вже 103 роки, воно вистояло і віднайшло шляхи свого розвитку, створивши унікальну систему навчання, виховання та розвитку особистості, забезпечивши міцне підґрунтя для прогресивної трансформації цієї системи. На сьогодні позашкілля є інструментом, який дозволяє розкрити потенціал дитини, схильність до тих чи інших галузей науки

21 вересня 2021 року відбувся Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта без бар’єрів. Модель майбутнього» за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.Він окреслив позитивні  кроки Міністерства освіти і науки, спрямовані на розвиток позашкільної освіти: 

  • затвердження Типової освітньої програми закладу позашкільної освіти;
  • затвердження плану заходів з реалізації Концепції розвитку STEM-освіти, який поетапно впроваджується;
  • внесення на розгляд Верховної Ради Кабінетом Міністрів законопроєкту, спрямованого на розвиток системи позашкільної освіти;
  • відкриття першого в Україні інтерактивного Музею науки Малої академії науки, що дістав всебічного визнання, та робота зі створення Музею математики.

Кам`янське – це місто, яке багате талановитими дітьми. Виявляти обдарованих і талановитих дітей, наповнювати їхні серця новим змістом, теплом, радістю – наше з вами спільне завдання. Саме у такому напрямку працюють творчі колективи закладів позашкільної освіти міста: Центр позашкільної роботи та дитячої творчості, Будинок дитячої творчості, Будинок творчості дітей та юнацтва, Станція юних техніків, Дитячий екологічний центр, Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді «Горицвіт», Флотилія юних моряків і річковиків.

Департамент з гуманітарних питань міської ради вітає всіх колег з Днем позашкілля! Бажаємо міцного здоров’я, творчості, цікавих проектів, натхнення, невичерпної енергії.

Пишаємось вами і вашими вихованцями! Ви надзвичайно закохані у свою роботу, а ваші вихованці закохані у Вас. Велика вдячність за Ваші старання, за вклад у спільний доробок освітян Кам`янського.

Переглядів: 239 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar