5 грудня на базі СЗШ №19 відбулося чергове засідання Бібліотекознавчого лекторію за темою: «Фешн з присмаком традицій української кухні – здоров’язбережувальний аспект». В роботі лекторію взяли участь бібліотекарі СЗШ № 4.5,19,23,28,34,35, НВК № 26,37, колегіуму № 16, ліцею №13, гімназій № 6,8, спеціальної школи «Гармонія».
Відкриваючи засідання Заіка Н.І., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань, наголосила, що формування здоров’язбережувального освітнього простору є основною парадигмою НУШ. Страви української національної кухні завжди смачні, ситні, а головне - корисні для здоров’я. Директор школи Сухракова Л.Ф. звернула увагу присутніх на практичне осмислення ролі школи як соціально-комунікаційного центру формування здорового способу життя. Бібліотекар СЗШ №19 Адаменко А.М. підготувала захоплюючу презентацію «Культ здоров’я в традиціях українського народу». Під час бібліопосиденьок бібліотекарі здійснили цікаву віртуальну подорож «столами здоров’я» нашої щедрої країни: «Хліб – усьому голова», «Добрий борщик», «Каша –мати наша», «Вареники – це свято», «Галушки та сало».
Всі учасники Бібліотекознавчого лекторію на згадку про захід отримали «вареники» здоров’я, успіху, щастя та любові.
|