Головна » 2020 » Червень » 25 » ЗУСТРІЧ КОМАНД ПСИХОЛОГО – ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ
12:10
ЗУСТРІЧ КОМАНД ПСИХОЛОГО – ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

Традиційна зустріч команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами ДНЗ-ЦРД №27 «Орлятко» (директор Мартинюк Н.В.) і СЗШ №40 (директор Зєбзєєва А.Г.)  підготовлена і проведена в режимі онлайн-конференції шляхом роботи на платформі  Zoom.

В рамках соціального партнерства та забезпечення наступності між дитсадком і школою, в травні-червні кожного року колективи зустрічаються з метою з'ясування питань щодо переведення випускників старшої групи дитячого садка до 1-го класу початкової школи. Але в цьому році зустріч була незвичайною: за планом роботи відділу освіти департаменту з гуманітарних питань (Т.Онищенко) та професійного супроводу заступника начальника відділу освіти департаменту Ю. Попової підготовлена і проведена онлайн-конференція. 

На початку зустрічі директора подякували колективам за плідну співпрацю в 2019-2020 н.р. щодо виховання і підготовки до навчання в школі майбутніх першокласників, наступності у проведенні якісної корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливостями розвитку в дошкільному віці і продовження цієї роботи в початкових класах.

Вчитель-логопед логопедичного пункту при департаменті з гуманітарних питань Іванчук І.А. надала педагогам закладу дошкільної освіти інформацію щодо проведення протягом навчального року корекційної роботи з першокласниками – минулорічними випускниками дитячого садочка, ознайомила присутніх з досягненнями учнів, подякувала колегам за ті навчальні та поведінкові компетентності, які були сформовані у дітей в дошкільному віці.

Вихователь-методист ДНЗ-ЦРД №27 «Орлятко» Кошеленко М.О. дала характеристику співпраці соціальних педагогів закладів Ніколіч В.О, Цикалюк Г.Ф. щодо роботи з батьками майбутніх першокласників з метою подання ними заяв адміністрації школи про вступ дітей до першого класу, підготовку документів вихованця інклюзивної групи до зарахування в клас з інклюзивною формою навчання, про спільну діяльність з родинами пільгових категорій. Вчителі-логопеди Самохвалова Н.С. Сандецька І.Б., Пучкова Н.В., Гранатова Н.А., вчителі-дефектологи Філіп'єва М.Д., Казакова Ю.С., практичний психолог дошкільного закладу Решетняк І.М. повідомили педагогів закладу загальної середньої освіти, яка корекційна робота проводилась з дітьми з ООП, майбутніми першокласниками школи. Обговорили, на що необхідно звертати увагу вчителям і практичному психологу школи в наступному навчальному році в роботі з цими учнями; хто з дітей потребує більшої уваги і систематичної корекційної роботи, а з ким необхідно лише автоматизувати і довести до самоконтролю сформовані уміння й навички.

Вчителі майбутніх перших класів Євдокімова Ю.Ф, Тахтарова С.С. і практичний психолог Дурень О.І. поставили запитання педагогам дошкільного закладу про особливості емоційно-вольової сфери дітей, рівень сформованості навичок самообслуговування, психічних процесів, соціалізації в колективі, умінь налагоджувати контакти і знаходити компроміс у вирішенні будь-яких питань з однолітками, виконувати інструкції дорослих, особливості співпраці педагогів з батьками щодо виховання і розвитку дітей.

Зустріч видалася плідною й корисною для підведення підсумків і планування майбутньої партнерської роботи колективів двох закладів в наступному навчальному році. Як завжди, одностайно прийшли до рішення укласти на початку 2020-2021 н.р. угоду про співпрацю ДНЗ-ЦРД №27 «Орлятко» й СЗШ №40 та підготувати спільний план взаємодії колективів щодо забезпечення наступності між двома ланками освіти в умовах роботи НУШ.

Досвід спільної роботи колективів по організації інклюзивного навчання, наступності в роботи дошкільної та початкової ланки рекомендовано для впровадження в закладах освіти міста.

Переглядів: 223 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar