Головна » 2019 » Грудень » 16 » ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ, ВИХОВАТЕЛІВ ТА АСИСТЕНТІВ ВИХОВАТЕЛІВ ІНКЛЮЗИВНИХ ГРУП «ОСВІТОРІЯ»
10:44
ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ, ВИХОВАТЕЛІВ ТА АСИСТЕНТІВ ВИХОВАТЕЛІВ ІНКЛЮЗИВНИХ ГРУП «ОСВІТОРІЯ»

В ДНЗ-ЦРД №30 «Мальва» (директор Сиротинська І.Н.) 12 грудня 2019 року відбулося засідання методичної лабораторії для директорів, вихователів та асистентів вихователів інклюзивних груп «Освіторія».

В інформаційно-теоретичному блоці вихователь-методист Киричко О.М. розповіла про особливості організації освітнього процесу в закладі та інтеграцію дітей з ООП у суспільство, командний підхід у навчанні та вихованні дітей з особливими освітніми потребами. Акціент – на  компетентністі вихователів як однієї з умов ефективності дошкільної освіти.

Спеціалісти закладу: практичний психолог Хоружевська А.Г., вчитель-логопед Третьякова М.А. та вчитель-дефектолог Сокуренко Т.І. ділилися власним досвідом щодо індивідуальної роботи з дітьми з ООП, як запоруки успішності якості освіти. Наголосили на залученні батьків до навчального процесу дітей як рівноправних партнерів та перших вчителів своїх дітей.

Учасники засідання не тільки ознайомились з аспектами роботи інклюзивних груп, а й використали нові знання на практиці під час ділових ігор.

Формат зустрічі допоміг краще зрозуміти суть інклюзії, а  трирічний досвід роботи закладу свідчить про те, що справжня освіта може здійснюватися тільки в контексті реальних взаємостосунків всіх учасників освітнього процесу.

              

Переглядів: 238 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar