Головна » 2019 » Листопад » 21 » ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ – ЛОГОПЕДІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
08:34
ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ – ЛОГОПЕДІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Планове засідання методичного об’єднання вчителів – логопедів загальноосвітніх закладів міста відбулося на базі ЗЗСО №40 (директор Зєбзєєва А.Г.).

Тема: «Фрагменти занять з постановки звуків з дітьми, які мають фонетико-фонематичні порушення мови» /1 клас/. Майстер - клас. Робота команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами.

Особистий багаторічний досвід роботи вчителя-логопеда Іванчук Ірини Андріївни є актуальним саме в контексті вимог НУШ.

Цікавою була організаційно – інформативна частина зустрічі: педагоги познайомились з візитівкою-презентацією ЗЗСО №40, мали змогу розглянути освітнє середовище у роботі з дітьми з ООП, відчули себе у комфортному та насиченому середовищі ресурсної та медіакімнати.

В теоретичному блоці вчителям-логопедам було представлено презентацію Іванчук І.А. з постановки звуків у дітей молодшого шкільного віку, та надання можливості діагностичного порівняння вад звуковимови на початку року та протягом двох місяців роботи вчителя – логопеда Іванчук І.А.

В практичному блоці педагоги переглянули фрагменти практичних занять з постановки звуків у дітей, які мають фонетико – фонематичне недорозвинення мови.

Вчитель – логопед Іванчук І.А. показала способи і прийоми постановки основних груп звуків.

У своїй роботі вона використовує комп’ютерні технології, які підвищують ефективність логопедичної роботи і допомагають отримувати гарні результати у подоланні порушень усної і писемної мови.

Проведений майстер – клас педагогами закладу: ЗДНВР Лісогор Т.М., вчителем – логопедом Стрижак Л.В., вчителем – дефектологом, асистентом вчителя Білявською А.О., практичним психологом  Дубень О.І дали змогу учасникам методичного об’єднання зрозуміти роботу команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими потребами.

Підводячи підсумки роботи засідання, заступник начальника відділу освіти при департаменті з гуманітарних питань міської ради Попова Ю.П. зазначила: «Перспективи розвитку дитини з мовленнєвими порушеннями залежать і від кваліфікації спеціаліста, який усуває дефекти мовлення в закладі освіти, і від відповідальності бать­ків».

          

Переглядів: 286 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar