Головна » 2020 » Липень » 6 » ЗАКЛАДИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВІДМОВИ ВІД ПОЛІЕТИЛЕНОВИХ ПАКЕТІВ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО АКЦІЇ «ДЕНЬ БЕЗ ПОЛІЕТИЛЕНУ»
14:25
ЗАКЛАДИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА В РАМКАХ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВІДМОВИ ВІД ПОЛІЕТИЛЕНОВИХ ПАКЕТІВ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО АКЦІЇ «ДЕНЬ БЕЗ ПОЛІЕТИЛЕНУ»

 03 липня малеча та педагоги Кам’янського за ініціативою відділу освіти департаменту з гуманітарних питань міської ради підтримали чудову пропозицію – цього дня спробувати обійтися без пластикових пакетів, яким давно є альтернативні варіанти у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, сіток, що називають «авоськами». Стильно та екологічно. В закладах дошкільної освіти проведені цікаві заходи, педагоги інформують батьків, друзів, викладають фото в соціальних мережах, просувають ідею екологічного способу життя.

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, у тому числі, й поліетиленових пакетів. А в середньому період розкладу одного пакету становить 100-200 років.

Тож формування активної позиції «захисника і друга» світу природи є основою у вихованні екологічної культури дошкільників. Діти грали в цікаві дидактичні ігри: «Що добре, а що погано», «Сортуємо сміття», «Чисті водойми – екологічно здорова планета»; дивились пізнавальні мультфільми про стан океанів, морів та річок: «Екологічна казка для дітей», «Інформаційний відеоролик для дітей про шкідливість сміття». Розмірковували як зберегти планету від забруднення поліетиленом та пластиком.

Фото надані колективами ЗДО №9 «Жар-птиця», №19 «Калинка», №21 «Струмочок», №28 «Малятко», №32 «Дельфін».

Інформація розміщена в соціальній мережі facebook «Освітяни Кам’янського» та «Щасливе дошкілля», на сторінках закладів дошкільної освіти.

Переглядів: 195 | Додав: pula | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar