Головна » 2019 » Квітень » 15 » ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ФОРМ РОБОТИ
13:39
ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ФОРМ РОБОТИ

10.04.2019 року  на базі КЗ «Станція юних техніків» Кам’янської міської ради  (директор Пузенко Ю.В.) відбувся обласний  семінар для заступників директорів та методистів  позашкільних закладів науково-технічного напрямку: «Інноваційні форми роботи як засіб розвитку креативності педагогів та їх вихованців в умовах сучасних реформ освіти». У семінарі взяли участь представники міст Дніпро, Жовті Води, Кам’янське, Кривий Ріг, Покров, Нікополь та районів: Верхньодніпровський (с. Дніпровське), Дніпровський, Новомосковський (смт. Губиниха). Семінар зібрав близько 30 педагогів, які мали бажання розвиватися та  сприймати нову інформацію.

Відкрила  обласний семінар Бабенко М.М., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам'янської міської ради, яка ознайомила учасників семінару з системою роботи закладів позашкільної освіти в місті, акцентувала увагу на те,  що  позашкільна освіта міста  є невід’ємною складовою неперервної освіти.

Учасникам  обласного семінару була представлена система діяльності комунального закладу «Станція юних техніків» Кам’янської міської ради з впровадження інноваційних форм роботи в закладі, також позашкільники визначили основні показники креативної особистості педагога.

З метою вдосконалення професійної компетентності педагогів і розвитку креативного мислення в умовах сучасних реформ освіти проведено: мікрофон-досвід «Інновація в освітньому процесі позашкільного закладу», презентацію технології «Ідея-кафе»: «Як навчитися бути родзинкою в діжці з родзинками».

Цікаво та креативно  педагоги закладу провели  чотири  майстер-класи, де учасники семінару могли відчути себе  в  ролі вихованців. Гості семінару були вражені показовими польотами юних авіамоделістів, роботами гуртківців,  творчими проектами закладу.

Підводячи підсумки  обласного семінару, учасники зазначили що позашкілля повинно  бути  відкритою соціально-педагогічною системою для новітніх технологій  та нових напрямів роботи.  Директор КПНЗ «ДОЦНТТ та ІТУМ» Волкова Людмила Василівна  відмітила, що  заклад  «Станція юних техніків» м. Кам’янське -  маленький, але ініціативний, творчий та креативний,  відзначила результативність роботи колективу та висловила подякудепартаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради,  адміністрації та педагогам закладу.

Департамент з гуманітарних питань міської ради, колектив СЮТ вдячні  НВО-ліцею НІТ (директор Сбоєва Л.І.), СЗШ №3(директор Кардашова І.В.) за допомогу в проведені обласного семінару. Неперевершений флеш-моб учнів ліцею, яскраві виступи кадетів та панянок СЗШ № 30 стали прикрасою семінару. Завдяки плідній співпраці ми змогли представити на високому рівні  співдружність позашкілля із закладами загальної середньої освіти міста.

Переглядів: 318 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar