Головна » 2019 » Жовтень » 22 » ВІДВІДУВАННЯ ДОШКІЛЬНОГО ПІДРОЗДІЛУ “ВЕСЕЛИЙ ВУЛИК” ГІМНАЗІЇ №27 МІНІСТРОМ ОСВІТИ І НАУКИ
07:45
ВІДВІДУВАННЯ ДОШКІЛЬНОГО ПІДРОЗДІЛУ “ВЕСЕЛИЙ ВУЛИК” ГІМНАЗІЇ №27 МІНІСТРОМ ОСВІТИ І НАУКИ

21 жовтня 2019 року Міністр освіти і науки Ганна Новосад, здійснюючи робочу поїздку на Дніпропетровщину, у супроводі заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Грицай Ольги Ігорівни та директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Полторацького Олексія Володимировича відвідала дошкільний  підрозділ  “Веселий вулик” гімназії №27 у м. Кам’янському. Місто має позитивний досвід з прогнозування, забезпечення розвитку різних форм дошкільної освіти та оптимізації мережі закладів відповідно до освітніх запитів населення і демографічних прогнозів. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуюча справами виконкому Завгородня Тетяна  Жоржівна інформувала поважних гостей, що за останні 3 роки у місті повністю вирішена проблема забезпечення місцями в закладах дошкільної освіти шляхом розширення мережі:

  • відкрито після реконструкції заклад дошкільної освіти №42 «Вербичка»  в смт. Карнаухівка (6 груп 110 місць) – 2018 рік;
  • відкрито після реконструкція за сприяння Уряду Німеччини, німецького товариства GIZ та частково за кошти місцевого бюджету комунальний заклад «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №43 «Зоренька»  Кам’янської міської ради (6 груп 110 місць) – вересень 2019;
  • відкрито дошкільний підрозділ «Веселий вулик» комунального закладу   «Гімназія №27» Кам’янської міської ради (6 груп 115 місць) – вересень 2019.

Першочергова увага - дітям з вадами розвитку та здоров’я та дітей з особливими освітніми потребами: в 26 закладах дошкільної освіти працює 111 спеціальних (1955 дітей), 13 санаторних (236 дітей) та 21 інклюзивна група (51 дитина), відкрито та працюють три інклюзивно-ресурсних центри «Надія», «Світи дитинства» та «Сузір’я».

Показник охоплення дітей дошкільного віку (від 3 до 6 (7) років) всіма формами дошкільної освіти становить 86%. Охоплення дітей п’ятирічного віку всіма формами дошкільної освіти – 100%. Зручним для батьків є електронна реєстрація дітей для подальшого зарахування в ЗДО, яка здійснюється в центрах надання адміністративних послуг: це забезпечує відкритий доступ до інформації щодо прийому дітей до та мінімізує людський вплив на порядок прийняття дітей, зменшуючи корупційні ризики.

Гості  мали можливість ознайомитися з незвичним дитячим закладом оригінальної архітектури: сучасні внутрішні комунікації, сонячні панелі, високоефективні енерго та світлозберігаючих технологій, безпечні ігрові майданчики, музична та спортивна зали, приміщення  із теплою підлогою, де малюки зможуть цікаво проводити заняття і влітку, і взимку. Споруджено його коштом обласного, а також міського бюджету і на першому місці стояло вирішення питання створення якісних та безпечних умов, спрямованих на збереження здоров’я дітей і працівників закладу.

Директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Онищенко Т.Я. означила коло важливих питань, які хвилюють і освітян, і громадськість: підняття престижності професії педагога та їх соціальна захищеність, подальша наступність у вирішені  питань інклюзивної освіти, недосконалість нормативної бази, що регламентує роботу закладів освіти.

У спілкуванні з адміністрацією та колективом Гімназії №27 (директор Масленніков Роман Вікторович) та представниками засобів масової інформації  міністерка Ганна Новосад акцентувала увагу на пріоритети в роботі МОіН по вирішенню найгостріших проблем сучасної української школи, в тому числі і за напрямами поліпшення якості дошкільної освіти, створення умов у ЗДО, що забезпечують гармонійний та всебічний розвиток дітей, наступності та безперервності між дошкільною та початковою ланками освіти.

У підсумку і управлінці, і практики прийшли до висновку, що сьогодні конкурентноспроможніми можуть бути дошкільні заклади, що забезпечують стабільно високий рівень якості освітніх послуг, мають позитивний імідж, працюють в режимі розвитку.

Переглядів: 396 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar