Головна » 2020 » Червень » 22 » УЗАГАЛЬНЕНО ПІДСУМКИ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДОШКІЛЬНУ ОСВІТУ»
11:53
УЗАГАЛЬНЕНО ПІДСУМКИ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДОШКІЛЬНУ ОСВІТУ»

Узагальнено підсумки громадського обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proekt-zakonu-ukrayini-pro-vnesennya-zmin-do-zakonu-ukrayini-pro-doshkilnu-osvitu, яке було організовано відділом освіти департаменту з гуманітарних та місцевим осередком Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти». В нагоді при обговорені став оприлюднений проект регуляторного акта – проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту».

Директори ЗДО відзначили оновлений термінологічний апарат, що узгоджується із Законом України «Про освіту», а також низку концептуальних змін і внесли конкретні пропозиції зокрема, за ключовими тезами:

«механізми забезпечення доступності здобуття дошкільної освіти – «форми здобуття дошкільної освіти (формальна, неформальна, сімейна);

«права та обов’язки суб’єктів освітньої діяльності й учасників освітнього процесу» - відповідальність батьків за здобуття дітьми дошкільної освіти (особливо таку як домашнє навчання, або перебування дитини у приватних нелегальних закладах);

визначення, в яких типах ЗЗСО можуть бути дошкільні підрозділи та інш.

Підтримується збільшення тривалості відпустки педагогічних працівників та помічників вихователів, зменшення педагогічного навантаження окремих категорій педагогічних працівників.

Окрема відзначили, що на всеукраїнському рівні відсутній майданчик для широкого кола обговорення питань і хороша думка чи ідея може бути не почута, інформація про новітні технології, про цікаві педагогічні знахідки розпорошена.

Сподіваємося, що у кінцевому результаті:

буде організована Державна онлайн платформа, на якій буде зібрана інформація про різні форми здобуття дошкільної освіти, державну підтримку батьків, про методики та технології;

налагоджено партнерство між державними та недержавними організаціями, суспільством: держава – педагоги – батьки. Відповідальність – довіра – повага = спільна взаємодія.

Зауваження та пропозиції до проекту можливо також надсилати до 3 липня 2020 року за адресами: проспект Перемоги, 10, м.Київ, 01135 або на e-mail: a_hryshchenko@mon.gov.ua.

Переглядів: 287 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar