Головна » 2019 » Червень » 5 » УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ЕКСПЕДИЦІЙНО-ПОЛЬОВОМУ ЗБОРІ КОМАНД ЮНИХ БОТАНІКІВ
09:11
УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ЕКСПЕДИЦІЙНО-ПОЛЬОВОМУ ЗБОРІ КОМАНД ЮНИХ БОТАНІКІВ

З метою виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та учнівської молоді, організації їх участі у всеукраїнських та міжнародних заходах, визначення рівня практичної підготовки вихованців закладів позашкільної освіти відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2018 № 1292 в Запорізькій області був проведенийVIII Всеукраїнський експедиційно-польовий збір команд юних ботаніків.

Протягом трьох днів з 28 по 30 травня 2019 року юннати з 16-ти областей України змагалися у своїй майстерності.

В програму збору команд юних ботаніків входили:

  • звіт-презентація про дослідницьку діяльність, яка проводилась під час експедицій на території регіону команди-учасника;
  • звіт-презентація про виконання завдань ботанічного практикуму на території Національного заповідника «Хортиця»;
  • фотовиставка за темою «Флористична цінність рослин-ендеміків місцевих пам’яток природи та об’єктів природно-заповідного фонду області».

Дніпропетровську область на зборі представляли вихованці комунального закладу «Дитячий екологічний центр» Кам’янської міської ради у складі Бассараб Ангеліни, учениці 10 класу КЗ «Ліцей № 13» КМР, Задорожної Катерини, учениці 10 класу КЗ «СЗШ № 5 ім. Г. Романової» КМР та Корольової Поліни, учениці 8 класу КЗ «СЗШ № 32» КМР.

За результатами змагань команда Дніпропетровської області посіла ІІ місце в конкурсі-презентації виконання завдань ботанічного практикуму на території Національного заповідника «Хортиця», ІІ місце в конкурсі-презентації досвіду дослідницької діяльності на території свого регіону та ІІІ місце у фотовиставці.

Під час зборів юннати проживали на території біостанції-профілакторія Запорізького національного університету на о. Хортиця, ботанічний практикум проходив на самому острові. Захист робіт відбувався в аудиторіях університету.

Юннатам дуже сподобалась культурно-розважальна програма, яку підготував Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді: екскурсія по м. Запоріжжю, відвідування Запорізького муніципального театру-лабораторії «Vie», історико-культурного комплексу «Запорозька Січ», виступ запорозьких козаків тощо.

Всі учасники зльоту нагороджені грамотами Національного еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та отримали сувеніри і подарунки.

Переглядів: 276 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar