Головна » 2021 » Травень » 5 » У КАМ’ЯНСЬКОМУ СТАРТУВАВ ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОЄКТ «ЛІДЕРИ ОСВІТНІХ ЗМІН»
07:38
У КАМ’ЯНСЬКОМУ СТАРТУВАВ ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОЄКТ «ЛІДЕРИ ОСВІТНІХ ЗМІН»

29 квітня в залі громадської організації «Фонд розвитку Кам’янського» відбулося урочисте відкриття інноваційного проєкту «Лідери освітніх змін», організаторами якого є департамент з гуманітарних питань міської ради та центр професійного розвитку педагогічних працівників. Партнерами проєкту виступили: громадська організація «Фонд розвитку Кам’янського», благодійний фонд «Карітас Кам’янське», комунальний заклад вищої освіти «Дніпровська академія неперервної освіти», державна установа «Український інститут розвитку освіти» та сім закладів освіти міста. До участі у проєкті зареєструвалися 29 чоловік, з них учасниками стали 18.

Реалізація проєкту «Лідери освітніх змін» передбачає розкриття потенціалу кожного учасника, підвищення їх професійного рівня і підготовка  до виконання функціональних обов’язків на керівних посадах у міській освітній системі. Для цього кожен, хто долучився до проєкту, має стати слухачем двох практико-орієнтованих навчальних сесій. Перша – весняна – триватиме до 27 травня і буде насичена різними інтенсивами, коуч-практиками, тренінгами від висококваліфікованих фахівців як практиків, так і науковців. Друга – осіння сесія - крім управлінських активностей, матиме практичний блок – стажування в закладах освіти. Фіналом такої взаємодії всіх залучених до проєкту має стати презентація власних освітніх стартапів та отримання сертифікатів про участь у проєкті та про підвищення кваліфікації. 

Під час відкриття проєкту учасників привітали: директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Онищенко, директор ГО «Фонд розвитку Кам’янського» Максим Чехута, заступник директора БФ «Карітас Кам’янське» Марія Пагулич, які висловили бажання побачити в учасниках справжніх лідерів, відкритих до змін, що надихатимуть інших на дії,  побажали плідної роботи над проєктом. Творча атмосфера спланованих заходів першої зустрічі, неймовірна організація і запал командної роботи заряджали своєю позитивною енергією, наділяли новими знаннями і враженнями кожного учасника. Майбутнім лідерам була запропонована така цікава форма роботи, як інтелект-кав’ярня, до меню якої входили різні «страви»: інтерактивна вправа «Компетентності сучасного лідера», ситуаційна ділова гра «Ти - директор», інтенсив «Психологічні особливості лідера», бліц-інтерв’ю з досвідченими колегами, перегляд мотиваційного відеоролика. А «готували» та «подавали» ці страви начальник відділу освіти Оксана Живага, консультанти центру розвитку педагогічних працівників  на чолі з директором Світланою Білоус та запрошені модератори - психолог БФ «Карітас Кам’янське» Марина Кузнецова, директори закладів освіти міста Віта Буй та Наталія Рева. 

Вже перша зустріч учасників проєкту показала, що подальша робота обіцяє бути дуже цікавою, а слухачі дібралися справді активні та вмотивовані, тож очікування організаторів щодо формування нової генерації керівників - лідерів освітніх змін -  обов’язково справдяться.

Переглядів: 286 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar