Головна » 2019 » Лютий » 22 » «ТАКА КРАСИВА УКРАЇНА!»
09:00
«ТАКА КРАСИВА УКРАЇНА!»

21 лютого, коли в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови, колективом КЗ СЗШ № 40 організовано проведення гри-квесту «Така красива Україна!», у якій взяли участь команди учнів СЗШ № 29, 40, 44, ліцею НІТ і команда батьків. Квест проходив на майданчику біля ККЗ «Мир».

Метою заходу було формування знань учнів про шлях становлення рідної мови, прищеплення і розвиток  почуття патріотизму, національної гордості за мову, виховання любові до рідної мови, бажання досконало її знати.

У рамках квесту представники команд виконали завдання, запропоновані їм організаторами 5 станцій: «Диво калинове», «Поезія – це завжди неповторність», «Словограй», «Барви рідного слова», «Розумники – розумниці». Учасники гри декламували поезії видатних українських митців, розгадували ребуси, складали пазл-ілюстрацію до відомого твору Т.Г.Шевченка. Родзинками  квесту стало хорове читання віршів українських поетів та захист плакатів на тему «Яка чудова українська мова», підготовлених учасниками гри.

Команди дітей та дорослих завзято, із неприхованим захопленням проходили етапи квесту та демонстрували свої знання рідної мови.

За підсумками заходу кожна команда отримала перемогу у певній номінації та була нагороджена почесною грамотою. Учасники квесту висловили свою вдячність організаторам гри за її підготовку та вкотре переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка.

                     

Переглядів: 347 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar