Головна » 2019 » Березень » 25 » СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СВІДОМОСТІ ДОШКІЛЬНИКІВ В ЗДО№ 30 "МАЛЬВА"
23:03
СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СВІДОМОСТІ ДОШКІЛЬНИКІВ В ЗДО№ 30 "МАЛЬВА"

21 березня відзначався всесвітній день лісу. В цей день слухачів курсів підвищення кваліфікації «Вихователів дошкільних навчальних закладів» приймав комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)-центр розвитку дитини №30 «Мальва». Педагоги закладу ділилися своїм досвідом роботи з екологічного виховання.

На початку зустрічі гостей привітали вихованці ЗДО. В інформаційному блоці вихователь-методист Киричко О.М. розповіла про сучасні підходи до формування екологічної свідомості дітей дошкільного віку. Нагадала, що  актуальність проблеми екологічного виховання дошкільників обумовлена реаліями сьогодення. що початковою ланкою якої і є сфера дошкільної освіти, формуються першооснови екологічного мислення, свідомості, екологічної культури.

Під час практичного блоку педагоги закладу показали відкриті заняття, та з задоволення поділилися своїми надбаннями з даної теми.  Вихователь Голубченко К.М. та вчитель-логопед Корнілова М.В. показали «Ранкову зустріч «Подорож до весняного лісу» за програмою «Садочок - дружній простір до дитини». Куль А.В., Потапова С.А. -інтегроване заняття «Збережемо Землю» з елементами «STREAM-освіти». Вороненко Н.В. – комплексне заняття в групі середнього дошкільного віку за освітньою лінією «Дитина в природному довкіллі» та «Дитина в світі культури». Керівник гуртка з екології Ковжижина С.П. з дітьми старшого дошкільного віку в творчій лабораторії продемонструвала  гостям пошуково-дослідницьку діяльність «Дивовижні властивості води».

В творчому блоці практичний психолог Хоружевська А.Г. ознайомила вихователів з використанням елементів тілесно-орієнтованої терапії, яку можна використовувати під час психологічного розвантаження, а вихователь Споршева В.В. провела майстер-клас по виготовленню іграшки-саше, яка має лікувальні властивості.

Наприкінці заходу всі отримали рекомендації щодо роботи з екологічного виховання дошкільників.

Переглядів: 449 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar