Головна » 2020 » Березень » 3 » СПРАВЖНІЙ МАЙСТЕР–КЛАС
10:02
СПРАВЖНІЙ МАЙСТЕР–КЛАС

27 лютого 2020 року на базі СЗШ № 31 (директор Третьяк І.І.) відбувся  семінар-практикум для вчителів української мови і літератури  «Технологія розвитку критичного мислення на уроках української мови і літератури»  Керівник освітнього закладу Третьяк І.І.  презентувала свою школу, зауваживши при цьому, що саме вчителі - словесники є хедлайнерами освітніх трансформацій в умовах реформування  освітньої галузі.

Учителі української мови та літератури СЗШ № 31 Новостройна Т.В., Пожарська-Астрашапова О.Ю та Максютенко Т.А. поділилися баченням особистісного педагогічного зростання вчителя, презентувавши власні напрацювання про шляхи формування ключових та предметних компетентностей школярів, про застосування візуальних  методів  для розвитку критичного мислення та використання  методу інтелект-карти як засобу активізації й розвитку пізнавальної діяльності учнів.

Справжньою цікавинкою семінару було проведення майстер-класу Заслуженим учителем України, учителем української мови та літератури Ганнівського НВК Верхньодніпровського району Криворотенко Ольгою Григорівною. Поступово майстер-клас переріс у цікаву бесіду, обговорення та дослідження роману Юрія Яновського «Майстер корабля». Програмовий твір з літератури для 11 класу не простий для сприйняття. І ось поступово він відкривався і ставав зрозумілим після майстерного його тлумачення пані Криворотенко. Довго не відпускали вчителі Ольгу Григорівну, цікавлячись аспектами її вчительської роботи,  переймаючи досвід заслуженого вчителя.

Такі зустрічі сприяють особистісному зростанню вчителя, удосконаленню його професійної майстерності, пробуджують прагнення до нових пошуків.

Переглядів: 309 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar