Головна » 2021 » Березень » 18 » СПІЛЬНА РОБОТА ПЕДАГОГІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ ЮВЕНАЛЬНОЇ ПРЕВЕНЦІЇ
14:35
СПІЛЬНА РОБОТА ПЕДАГОГІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ ЮВЕНАЛЬНОЇ ПРЕВЕНЦІЇ

В умовах існуючої соціально-економічної кризи, загострення соціального напруження через пандемію діти потребують більшої уваги з боку дорослих аніж раніше, адже вони є надчутливими до будь-яких змін в суспільстві. Останнім часом особливо гостро постали такі проблеми, як: дитяча бездоглядність та бродяжництво, скоєння правопорушень та самоушкоджень, булінг та кібербулінг. Тому дуже важливо, аби школа, батьки, інспектори ювенальної превенції, працівники служб у справах дітей об’єднали зусилля у попередженні негативних явищ у дитячому середовищі.

У нашому місті з цією метою на 2021 рік розроблено план спільних дій з Кам’янським районним управлінням поліції щодо недопущення протиправної поведінки та збереження життя і здоров’я дітей. Так, планом передбачено зустрічі інспекторів ювенальної превенції з учнями шкіл.  Кожен заклад попередньо подав заявку з чітко окресленою та найбільш актуальною для закладу проблемою, далі було складено і узгоджено з департаментом з гуманітарних питань графік виходу інспекторів у кожну школу. 

Такі зустрічі учнів з працівниками поліції, на нашу думку, є більш дієвими для профілактичної роботи, адже підлітки краще сприймають інформацію з реальними прикладами з життя від представників правоохоронних органів, ніж якби про ту ж саму безпеку в Інтернеті їм розповідав би  класний керівник на виховній годині. 

З січня 2021 року   такі профілактичні зустрічі вже відбулися у 12 школах. Найзапитуванішими темами для бесіди є булінг, безпека дітей в Інтернеті та попередження негативного впливу соціальних мереж, вживання психотропних та наркотичних речовин, дотримання правил поведінки під час освітнього процесу. 

17 березня здобувачі освіти гімназії №17 (директор Мартиненко І.І.) зустрічалися з інспекторами відділення поліції №2 Кам’янського районного управління поліції  Дубиною М.М.  та Котом В.Ю. Головною метою зустрічі було попередження протиправних дій з боку дітей та застереження їх від небезпеки. 

Розмова йшла про види правопорушень, які часто трапляються в шкільному середовищі та на вулиці, про правила безпечного поводження  в Інтернеті, суїцид серед неповнолітніх. Особливу увагу приділили темі булінгу в сучасному суспільстві. Зустріч пройшла у формі діалогу, учні отримали корисну інформацію та погодились з тим, що безпека кожного залежить від них самих.

Переглядів: 183 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar