Головна » 2017 » Ноябрь » 28 » ШКОЛА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ
12:52
ШКОЛА ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

24 листопада 2017 року,  відповідно до річного плану департаменту з гуманітарних питань,  на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №20 імені О. І. Стовби» і Кам’янського професійного ліцею відбувся семінар-практикум учителів обслуговуючої праці за темою «Школа технологічної освіти для сталого розвитку».

Відкрила захід, звернувшись до присутніх із вступним словом, Заіка Ніна Іванівна, методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань. Новітні підходи до технологічної освіти в світлі реалізації Концепції нової української школи та закону України «Про освіту» були основною темою її доповіді.

Після перегляду експрес-портрету закладу та візитки школи, представленої в. о директора Дударєвою Наталією Миколаївною,  гості з цікавістю спостерігали за учнями початкової школи, які представили оригінальні флеш – меседжі   «Овочевої феєрії» (вчитель Зубицька Л.А.).

Із творчими здобутками  учасників гуртків  ужитково-прикладного мистецтва «Чарівна мить натхнення» ознайомила присутніх Савчук Тетяна Миколаївна, вчитель обслуговуючої праці закладу.

У вигляді креатив-кейсу  «Зі скарбниці світових кулінарних надбань» подала досвід своєї роботи Московських Ольга Леонідівна, бібліотекар СЗШ №20.

У практичному блоці семінару учасникам було запропоновано відвідати майстер-клас із виготовлення силуетної витинанки «Берегиня» (Маврешко Алла Олександрівна, керівник гуртка «Геометричне моделювання», КЗ СЮТ) або творчу студію  гуртка прикладного мистецтва  «Гончарик» (Онбиш Віта Петрівна, вихователь ГПД, керівник гуртка), де в творчій та цікавій формі вчителі попрацювали  з папером та солоним тістом.

Спільний урок-презентація овочевих страв української кухні  для учнів 11-А  класу пройшов уже на базі Кам’янського професійного ліцею у творчому тандемі Савчук Тетяни Миколаївни, вчителя обслуговуючої праці СЗШ №20, та Ковтуновської Наталії Іванівни, майстра виробничого навчання КПЛ. Учні з задоволенням залучилися  до сучасного приготування страв, діти креативно вирішували запропоновані виробничі ситуації, були самостійними в роботі, а гості семінару жваво обговорювали незвичайні рецепти відомих і улюблених українських страв.

Після запропонованої присутнім екскурсії-каледоскопу виробничих професій Кам’янського професійного ліцею були підведені перші підсумки семінару. Серед розмаїття думок було неодноразово відзначено, що представлені на семінарі-практикумі заходи продемонстрували таку сукупність методів пізнання учнями навчального матеріалу, яка дозволяє вирішувати не тільки планові, а й перспективні завдання - формування особистості, здатної працювати в сучасному виробничому колективі.

Переглядів: 111 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar